Excursió a Temps de Terra en el tercer “Dia en família”; de la llar d’infants Els Figotets

3r Dia en família Llar d'infants Els FigotetsGaudir conjuntament d’una jornada entre els infants, pares i mares i també les educadores del centre és l’objectiu de la iniciativa “Dia en família”, que s’ha posat en marxa aquest curs escolar a la llar d’infants municipal Els Figotets de Riba-roja d’Ebre.

Per tancar el curs, en aquest tercer trimestre es va decidir fer una excursió a Temps de Terra, una reserva natural situada a Amposta. Les famílies hi van estar tot un dia: al matí es va fer una ruta per veure els animals (porcs, gallines, bous, cavalls, cabres…) i també un taller per aprendre a elaborar pastissets. Després de dinar al restaurant a l’aire lliure del mateix espai es va fer una volta amb cavall i una petita ruta amb carro. En definitiva, una jornada rodona tant pels petits com també pels grans!

Al primer trimestre, la trobada va servir per construir, tots junts, una cuineta amb materials reciclats, mentre que al segon trimestre es va fer una taula de llum. Dues propostes amb les quals els pares i mares es van involucrar molt i que els més petits han pogut gaudir a l’aula durant el curs.

Fomentar la implicació de les famílies

3r Dia en família Llar d'infants Els FigotetsLa iniciativa del “Dia en família” s’ha engegat aquest curs 2016-2017, i consisteix a passar una jornada junts cada trimestre, mares, pares, infants i educadores, per treballar en algun projecte conjunt i celebrar un dinar per gaudir-ne tots. Una proposta que incentiva valors com la cohesió o la participació de les famílies en el món educatiu.

Cal recordar que fins aquest divendres 9 de juny es pot formalitzar la matrícula dels infants que hagin de començar la seva escolarització a partir del mes de setembre a la llar d’infants del municipi. El centre es va posar en marxa el 2012 i ofereix un horari de 9 a 12.30 i 15 a 17.30 hores, que es pot ampliar fent ús dels serveis de menjador i acollida matinal. A més, a Els Figotets hi ha matrícula viva durant tot l’any.

3r Dia en família Llar d'infants Els Figotets3r Dia en família Llar d'infants Els Figotets