L'ACA licita la redacció del projecte de depuradora de Riba-roja d'Ebre

L’Agència Catalana de l’aigua, organisme del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, ha posat a licitació la redacció de diferents projectes d’Estacions Depuradores d’Aigües Residuals (EDAR), entre les quals es troba la de Riba-roja d’Ebre.

L’EDAR es localitzarà a la zona de les Sorts, en uns terrenys ja titularitat de la Generalitat. D’aquesta manera, “podrem solucionar un dels problemes mediambientals del nostre municipi”, apunta l’alcalde Antonio Suárez, i “alhora estem treballant perquè aquesta obra sigui prèvia a l’actuació a realitzar a la baixada de la Barvulla i la plaça del Molí del Sindicat”. Tot plegat, indica, “actuacions mediambientals i urbanístiques que permetran acabar d’endreçar i dignificar el nucli antic i la façana fluvial”.

Analitzar i proposar el sistema de sanejament més adequat

El projecte per dotar Riba-roja d’Ebre del seu sistema de sanejament, amb un pressupost de 123.000 euros, inclourà la definició dels col·lectors en alta i el disseny d’una estació depuradora amb capacitat per tractar 520 m3/dia dotada amb sistemes de reducció del fòsfor.

Licitació de cinc projectes

L’Agència Catalana de l’Aigua destinarà més de 436.000 euros a impulsar les noves plantes depuradores de Riumar a Deltebre (Baix Ebre), Vallmoll (Alt Camp), Sarral (Conca de Barberà), Riba-roja d’Ebre (Ribera d’Ebre), així com les millores de la planta del Pla de Santa Maria (Alt Camp).

El termini per presentar les ofertes finalitza el 22 de juny, moment a partir del qual seran analitzades seguint criteris d’eficiència econòmica, tècnica i mediambiental. Un cop s’hagin adjudicat i signat els contractes, es disposarà de sis mesos per dur a terme la redacció dels projectes.