Zona Líquida acull un cicle de cursos per ajudar a trobar feina

L’espai de coworking Zona Líquida de Riba-roja d’Ebre ha previst una agenda molt intensa per a aquesta primera setmana de juliol amb una oferta formativa de cursos i d’activitats dirigits a ajudar en la recerca de feina als habitants del municipi i també de municipis propers, com Flix i fins i tot Pratdip. En total, nou persones han assistit als tallers d’aquesta setmana amb un perfil molt variat: joves estudiants que busquen treballs temporals, altres a punt d’acabar els seus estudis i que busquen una feina per adquirir experiència, professionals de diferents àmbits i persones a l’atur.

Així, avui dijous s’ha realitzat un taller específic de Linkedin, una xarxa social especialitzada en la recerca de feina. El taller, en col·laboració amb el Departament de Serveis Tècnics del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, ha servit també per donar a conèixer dues eines que tenen el mateix objectiu: fixar el talent i els joves al territori. És el cas de la plataforma web Retorna, del programa Odisseu, que permet els joves amb titulacions universitàries o formació de grau superior donar-se d’alta per tal de promocionar-se i trobar feina en una comarca rural. Així mateix, han pogut conèixer de primera mà el Projecte Cowocat Rural, una xarxa d’espais de coworking en entorns rurals de Catalunya, del qual forma part Zona Líquida.

Activar-se per trobar feina

Zona liquida cursosEls primers tallers es van fer dilluns i dimarts amb un enfocament molt pràctic i es van centrar en aspectes útils, per exemple, com treure profit del currículum i com afrontar amb èxit una entrevista de feina. Ambdós tallers van comptar amb el suport del projecte Ribera d’Ebre VIVA del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i de l’Ajuntament de Riba-roja.

Els assistents han pogut treure el màxim profit dels cursos, ja que fins i tot les pauses s’han aprofitat per organitzar esmorzars-networking on s’hi han sumat els coworkers de Zona Líquida, donant a conèixer l’autoocupació com una sortida professional i el coworking com una manera innovadora de desenvolupar el treball autònom professional.

Un espai pioner
Actualment a Zona Líquida hi treballen 6 coworkers fixos i 4 itinerants, entre els quals hi ha també persones que utilitzen aquest espai per formar-se a distància. Zona Líquida, un espai pioner de coworking rural al país, no és només un lloc de treball compartit sinó un centre formatiu i d’activitats i una incubadora d’iniciatives innovadores en general, com ha quedat pales al llarg d’aquesta intensa setmana dedicada a la formació.

Zona líquida és cada cop més visible en el món de l’emprenedoria i el coworking rural. Aquesta primavera ha participat a diverses jornades i ha estat present als estands de nombroses fires, com la Fira BIZBarcelona, referent del sector, o el Coworking Day del passat 29 de juny a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats, de Barcelona, on es van reunir espais de coworking i coworkers d’arreu de Catalunya.