Riba-roja se solidaritza amb l’esclerosi múltiple participant un any més al Mulla’t

Un any més la piscina municipal de Riba-roja ha col·laborat amb el Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple, una iniciativa que enguany ha arribat a la 24a edició i que té com a finalitat lluitar contra aquesta malaltia neurodegenerativa, que afecta a més de 7.000 persones a Catalunya.

Gairebé 70 persones van “mullar-se” a la piscina municipal de Riba-roja al llarg de la jornada solidària d’ahir. D’entre els quals, una vintena de banyistes dels 4 als 90 anys es van llençar a la piscina per nedar a favor d’aquesta causa i se’ls va lliurar un diploma acreditatiu amb els metres solidaris que havia nedat aquell dia. També es va fer el tradicional “salt solidari”, una capbussada col·lectiva cap a les 12:30 del migdia, quan entre 20 i 30 persones van saltar a la piscina agafades de la mà, com a mostra de suport als malalts d’esclerosi.

Mulla't2D’altra banda, d’11 a 13 hores i de 17 a 19 hores es va muntar una parada per a la venda el material de marxandatge solidari, com tovalloles, bosses, samarretes, pilotes d’aigua… i on la gent va poder fer els seus donatius. La regidora de Benestar Social, Montserrat Arbonés, agraeix la solidaritat dels riba-rojans i riba-rojanes que van col·laborar amb la iniciativa: “Gairebé es va exhaurir tot el que hi havia a la venda: del total de 42 articles només han sobrat 3 samarretes”.

Com ja és habitual des de les primeres edicions, la piscina municipal de Riba-roja va sumar-se a aquesta iniciativa, impulsada per la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM), a la qual han participat més de 625 piscines de Catalunya i més de 100.000 persones. Aquestes xifres han convertit el “Mulla’t” en el segon acte solidari més multitudinari de Catalunya. En total s’han aconseguit recaptar 300.000 euros, una quantitat que la Fundació destinarà enguany al foment de la inserció laboral a través del seu programa FEM Feina.