Una vintena de nens i nenes de Riba-roja “aprenen” oficis al Casal d’Estiu

Aquesta setmana, el Casal d’Estiu de Riba-roja d’Ebre, organitzat per l’Àrea de Joventut, Esports i Educació de l’Ajuntament, arriba al seu equador. Després de gairebé tres setmanes d’activitats -van començar el 26 de juny- el balanç no pot ser més positiu tant per part dels nens i nenes, els principals protagonistes, com de les monitores i també de les famílies: «Els nens estan gaudint molt i les famílies també perquè veuen que els nens estan molt contents», confirma Marina Masip, una de les monitores. Entre 15 i 20 nens i nenes de Riba-roja d’entre 3 i 8 anys participen aquests dies en les activitats del casal, sota l’atenta mirada de les dues monitores titulades, la Marina Masip, de 22 anys, i l’Anna Munuera, de 23, i dues ajudants, l’Andrea i la Clara.

Petits «aprenents» d’oficis casal estiu galetes 17

Enguany, les activitats del Casal d’Estiu s’han organitzat al voltant d’una temàtica: els oficis. Per exemple, la setmana passada es van convertir en sastres i modistes, creant disfresses per a tots, i aquesta setmana han esdevingut pintors i, per mostrar les seves habilitats com a artistes estan enllestint un mural al camp de futbol. La setmana vinent es convertiran en jardiners: «Aprofitant que estan arranjant la part del passeig de Riba-roja, els nens i nenes els ajudaran a treure males herbes, a plantar i també pintaran torretes, que es penjaran per tot el Nucli Antic», explica la Marina. I l’última setmana -el casal acaba el divendres 4 d’agost- la dedicaran als esports, sobretot d’aigua: una mica d’aquagym, jocs a la piscina…

Processed with VSCO with a5 presetDiversió per als petits, ocupació per als joves

La Marina, estudiant de Psicologia a la Universitat Rovira i Virgili (URV), és el tercer any que és al casal: el primer estiu va començar fent pràctiques i des de fa dos anys, ja amb el títol a la mà, fa de monitora, i es mostra entusiasmada: «Em va molt bé, sóc molt feliç amb els nens i, a més, estic al poble, a casa».
Seguint en la línia d’altres anys, s’ha impulsat la contractació de joves del municipi. Per fer de monitor al casal, cal la titulació de monitor de lleure, un requisit que es pot aconseguir cada estiu a través dels cursos de monitor de lleure que organitza el Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

El doble d’activitats 

El Casal d’Estiu de Riba-roja és una de les 188 activitats de lleure per a nens i joves que s’han organitzat aquest estiu a les comarques de les Terres de l’Ebre i on participen un total de 6.175 nens i nenes, la majoria dels quals faran casals d’estiu, segons dades de la Direcció General de Joventut. El nombre d’activitats dobla l’oferta de l’estiu passat.