La llar d’infants Els Figotets s’acomiada fins al setembre

La llar d’infants municipal Els Figotets de Riba-roja d’Ebre ha tancat aquest divendres 21 les seves portes fins al setembre. Tot i que el curs lectiu va finalitzar el 22 de juny a la tarda, el centre ha continuat obert des del 27 de juny en horari intensiu, de 9 a 12:30 hores, amb la possibilitat d’ampliar-lo amb el servei de menjador, de 12:30 a 15 hores.

Durant aquest mes, els nens i nenes han pogut gaudir de jocs d’aigua i altres activitats d’esbarjo, i també s’han dedicat a cuidar l’hort, que van plantar al març i que ara comença a donar fruits: “els agrada veure com van creixent les plantes i hem collit maduixes”, explica Meritxell Pérez, directora en funcions.

llar infants hort 2Balanç del curs 2016/17llar infants hort

A la llar d’infants de Riba-roja, el curs 2016/17 va començar amb 10 alumnes i ha acabat amb 14, ja que al centre hi ha matrícula viva durant tot l’any. La directora en funcions del centre, Meritxell Pérez, ha fet balanç d’aquest curs i ha destacat el “Dia en Família”, una iniciativa que es va engegar per tal d’impulsar la participació familiar al centre, i que consistia bàsicament en què famílies, infants i educadores compartissin un dia d’activitats cada trimestre.

Pérez també ha fet una valoració molt positiva de l’altra novetat que es va posar en marxa a l’inici del curs: el projecte “Llum!”, amb el qual “es tractava d”experimentar amb la llum, la foscor, les ombres o el color, i ens ha permès fer moltíssimes activitats, a banda d’ajudar-los a vèncer determinades pors, com la por a la foscor; als nens els ha agradat molt”.

Enguany, set nens han acabat P2 a la llar d’infants Els Figotets i a partir del setembre aniran a l’Escola Sant Agustí.

Novetats per al curs vinent

De cara al curs vinent, que començarà el 12 de setembre, s’han matriculat un total de nou infants: un a P0, tres a P1 i cinc a P2. A més, hi ha pendents tres matrícules més, que es faran durant el curs.

A banda de continuar amb el projecte “Llum!”, el curs 2017/18 tenen previst engegar el projecte “Sentits”, per treballar al voltant del tacte, l’olfacte, la vista, l’oïda o el gust, i com els permeten relacionar-se amb el món que els envolta.

El centre, que es va posar en marxa el 2012, ofereix un horari de 9 a 12:30 i 15 a 17:30 hores, que es pot ampliar fent ús dels serveis de menjador i acollida matinal. El preu mensual és de 125 euros.