Teresina Comes Castellví, Àvia de Riba-roja d’Ebre a la festa dels avis comarcal 2017

Teresina Comes Castellví ha estat aquest any la representant del poble de Riba-roja d’Ebre escollida per l’Associació de Jubilats per assistir a la Festa de l’Avi i Àvia Comarcal 2017, celebrada aquest divendres a Garcia. La Teresina va assistir a l’acte acompanyada de la presidenta dels Jubilats, Rosa Maria Alcober, i dues de les vocals de la Junta: Emilia Sabaté i Rosa Mari Busom, a més d’amigues i tota la família.

Teresina Comes Castellví àvia Riba-roja d'Ebre 2017

Teresina Comes Castellví, entre l’alcalde de Riba-roja d’Ebre, Antonio Suárez, i l’alcaldessa de Garcia, Blanca López.

L’alcalde de Riba-roja d’Ebre, Antonio Suárez, va ser l’encarregat de lliurar-li la placa commemorativa a la Teresina, mentre que l’alcaldessa de Garcia, Blanca López, li va fer entrega d’un ram de flors. El periodista que conduïa l’acte va llegir la trajectòria de l’àvia de Riba-roja mentre ella recollia el reconeixement, en un moment molt emotiu de la festa.

A banda de la representant riba-rojana, la Festa dels Avis de la Ribera d’Ebre va homenatjar els avis i àvies de 12 pobles més de la comarca: Maria Alentorn Serra (Ascó), Josep Oriol Ripoll (Benissanet), Josep Borràs Escoda (Darmós), Aurora Treig Joliva (Flix), Bienvenida Ars Pino (Ginestar), Matilde Franch Estadella (La Palma d’Ebre), Daniel Masip Jornet (La Torre de l’Espanyol), Àngels Serra Vinaixa (Móra d’Ebre), Jordi Cedó Gil (Tivissa), Dolors Miró Vila (Vinebre) i Josep Escoda Lluís (Garcia), i també l’àvia de Móra la Nova, Aurora Marqués Grau, que va ser escollida democràticament entre totes les associacions de jubilats representades de la comarca com a Àvia Comarcal de la Ribera d’Ebre 2017.

L’alcalde de Riba-roja d’Ebre, Antonio Suárez, lliura la placa commemorativa a la Teresina, mentre que l’alcaldessa de Garcia, Blanca López, li fa entrega d’un ram de flors.

L’alcalde de Riba-roja, Antonio Suárez, lliura la placa commemorativa a la Teresina, i l’alcaldessa de Garcia, Blanca López, li fa entrega d’un ram de flors.

La festa “és any rere any un punt de trobada, un punt de posada en comú de la nostra història i de les vostres històries, un lloc on posem de protagonistes els vostres records” perquè, com va dir la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, en donar-los la benvinguda, i citant a Artur Bladé, “els records són l’única riquesa veritablement nostra, l’únic tresor que ningú ens pot prendre”.

340 socis als Jubilats de Riba-roja

L’objectiu de la trobada, a més d’escollir l’àvia o avi comarcal, és fomentar l’associacionisme a la comarca. La presidenta del Consell Comarcal va tenir unes paraules de gratitud per als membres de les associacions de jubilats de tots els pobles i els va encoratjar a continuar amb la seva feina al capdavant de les seves entitats perquè “la vostra tasca és fonamental als nostres pobles i des del Consell Comarcal continuarem ajudant-vos a tirar endavant les vostres iniciatives i treballar pels vostres drets”.

L’associació de Jubilats de Riba-roja, de la qual la Teresina Comes forma part, té actualment 340 socis, dels quals 8 formen la Junta. L’entitat s’encarrega d’organitzar activitats per mantenir el contacte entre la gent gran, que es reuneix a la llar dels Jubilats per jugar a jocs de taula, al billar o al bingo, entre altres. Igualment treballa per preservar els drets d’aquest col·lectiu i representar-lo al poble, com una entitat més, que forma part del Consell Consultiu de la Ribera d’Ebre. Una vegada a l’any organitzen, conjuntament amb l’Ajuntament, una diada i un dinar de germanor. Segons explica la seva presidenta, l’actual junta vol ampliar les seves activitats i estan pensant a fer alguna conferència de cara els mesos vinents sobre temes d’interès per a la gent gran, per exemple, amb els Mossos d’Esquadra.

foto grup familia amigues i autoritats

La Teresina, al final de l’acte, amb les autoritats, les amigues i tota la seva família.