Riba-roja es prepara per a la Festa Major

cartell festa major

El mes d’agost reuneix a tots els riba-rojans i riba-rojanes en una cita a la qual no poden faltar: la Festa Major en honor al patró local Sant Bartomeu. L’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre ja ha tancat el programa d’actes, que es pot consultar al web municipal. L’alcalde, Antonio Suárez, convida “a gaudir del riu de la Festa Major, que cada any és única i irrepetible”.

D’altra banda, com és habitual, el llibret amb el programa de festes es repartirà per totes les cases del poble en els pròxims dies i allà s’hi poden trobar tota la relació d’actes, a més de la salutació de l’alcalde Antonio Suárez, la dels pregoners, la dels voluntaris i voluntàries de les festes, la dels quintos, i les tradicionals felicitacions i patrocinis de moltes empreses locals.

Actes previs per anar escalfant motors

Com a actes previs a la Festa Major, diumenge 13 es farà el Campionat Intercomarcal de Petanca, organitzat pel Club de Petanca de Riba-roja; dissabte 19 arriben a la XX edició les 12 hores de Botifarra, en memòria de Pepe Arbonés; i el diumenge 20, al matí, hi haurà el Concurs de pesca, organitzat per la SPE “La Carpa”, mentre que a la tarda es jugaran les finals de pàdel de la Lliga “El Caloret”.

“Tantes festes majors, com persones que les gaudeixen”

Pubilles i hereus

Les Pubilles i Hereus 2017 (d’esquerra a dreta): Cynthia Llop Guillamón, Maria Franquet Roca i Laura Gil Linde. A dalt, Ferran Pérez Linde i Àlex Llop Reina.

El dimecres dia 23 a la nit, es presentarà oficialment la festa amb la proclamació de les Pubilles 2017: Laura Gil Linde, Cynthia Llop Guillamón i Maria Franquet Roca, i dels Hereus 2017: Ferran Pérez Linde i Àlex Llop Reina.

A continuació, es farà el pregó de festes. Enguany, Mª del Carme Espinosa Rufat i Gaspar Espinosa Rufat, arquitectes i fills de Riba-roja d’Ebre, són els pregoners i recorden als riba-rojans i riba-rojanes que aquests dies són per “compartir, gaudir, vetllar i ballar. De retrobar-se vells amics i conèixer alguns de nous”. Una festa, recorden, “on tothom hi és convidat” i que cadascú s’ha de fer seva perquè “hi ha tantes festes majors com persones que les gaudeixen”.

Activitats per a tots els gustos i públics

Del 23 al 28 d’agost, Riba-roja serà una festa amb propostes per a tots els gustos i públics. Tot plegat començarà dimecres 23 a les 12 del migdia, amb la gran tronada i el repic de campanes, que donaran el tret de sortida a la Festa Major 2017. A partir d’aquí, les activitats no donaran treva: cada dia els riba-rojans i riba-rojanes es despertaran amb la cercavila matinal i els capgrossos, acompanyats sempre per la Banda de Música de Benissanet.

Dijous al matí, arribarà la LXVII Cursa pedestre i a la tarda, Campionat de Botifarra, partit de futbol sala entre el J.E. Riba-roja i el C.F.S. Vila-rodona, concerts i la inauguració de dues exposicions.

Divendres 26 al matí es farà la bicicletada popular i a la tarda, la tradicional Festa del riu, amb la travessa del riu nadant i també cursa de caiacs i piragües, caça de síndries i, com a novetat, boles aquàtiques. Els qui encara els quedin forces, a la nit continuarà la festa i a les 23 hores arriba la Nit Jove: música ininterrompuda fins a les 6 de la matinada.

Diumenge 27, el tobogan aquàtic gegant, al matí, i la rua de Carnestoltes d’estiu, a la tarda, faran gaudir a petits i grans. I finalment, dilluns 28, la Nit de Foc i el piromusical serviran per acomiadar com cal la Festa Major del 2017 després de sis dies intensos.