Taller de poesia i escriptura: la literatura també és per a l’estiu

A Riba-roja, l’oferta d’activitats per a aquest estiu és tan nombrosa com variada. I si el dijous de la setmana passada, la proposta era fer un taller de ioga nocturn, el mateix dia a la tarda arrencava una nova edició del Taller de poesia, organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Riba-roja.

Les dues nenes inscrites ja han començat a escriure el seu propi conte i també faran les il·lustracions. Per als nens i nenes, el taller es fa de les 18:00 a les 19:00 hores.

Les dues nenes inscrites ja han començat a escriure el seu propi conte i també faran les il·lustracions. Per als nens i nenes, el taller es fa de les 18:00 a les 19:00 hores.

El taller, impartit per l’escriptora Elena Peralta, es farà fins al dimecres 23 d’agost i enguany, a més de la poesia, s’amplia també a l’escriptura creativa, ja que “era una manera d’arribar a més gent”, explica Peralta, qui afegeix: “la gent estava entusiasmada i per això també s’ha decidit ampliar”. El nombre d’assistents és similar al de l’any passat, 14 persones, tot i que aquesta setmana s’acabaran d’incorporar els darrers inscrits.

D’altra banda, el taller és obert a tots els públics, també als nens i nenes, que “poden trobar-hi una alternativa a altres activitats estiuenques com la piscina”, com proposa l’Elena. De moment, hi ha dues nenes, de 7 i 8 anys, que ja han començat a escriure el seu propi conte i també faran les il·lustracions, “ja que sobretot es tracta de fer treballar la imaginació”, explica Peralta. Per als nens i nenes, el taller es fa de les 18:00 a les 19:00 hores.

La majoria repeteixen experiència

A les 19:00 hores agafen el relleu els adults. Gairebé tots repeteixen l’experiència de l’any passat: “estic molt contenta perquè s’han tornat a inscriure tots els que van venir l’estiu passat, excepte tres, i això bé deu voler dir alguna cosa. Segur que anirà molt bé”, assegura l’Elena, que es mostra molt il·lusionada de poder compartir cada tarda unes hores amb gent apassionada per la literatura.

Reconeix als participants un nivell avançat i explica que “treballem amb textos d’autors ja consagrats per tal d’assolir aspectes tècnics com el ritme i la mètrica” perquè creu que ja estan preparats. Concretament, enguany es dedicaran a escriure “seguidillas” i “haikus” (composicions curtes, la primera amb quatre versos i els segons amb tres). Pel que fa a l’escriptura creativa, l’Elena avança que “començarem amb contes i relats breus, i a veure què surt”.

I a la tardor, nova cita amb la Copa de Lletres

cartell poesia

Elena Peralta, més coneguda a Riba-roja com a Tite Peralta, és poeta i actriu de teatre. A més del taller de poesia, va ser una de les impulsores de la Copa de Lletres, organitzada per l’Associació de Dones. Es tracta d’un esdeveniment cultural on es combina la tertúlia literària amb un tast de vins i que l’any passat va registrar xifres de rècord de públic. La Copa de Lletres tornarà aquest novembre, tal com ja han confirmat des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament.

De moment, tots els interessats a gaudir de les lletres, poden fer-ho cada tarda de 19:00 a 20:30 hores a l’espai de coworking Zona Líquida de Riba-roja, on s’imparteix el Taller de poesia i escriptura creativa. La inscripció és gratuïta.