Més de 80 nens i nenes comencen el nou curs 2017/18 a l’escola i la llar d’infants de Riba-roja

inici escola

En total, 72 alumnes han començat avui el nou curs escolar 2017/2018 a l’escola Sant Agustí.

Un total de 72 alumnes de l’escola Sant Agustí i 10 a la llar d’infants Els Figotets han començat, aquest dimarts 12 de setembre, el nou curs escolar 2017/2018 a Riba-roja d’Ebre. A l’escola el nombre d’alumnes coincideix amb les previsions que es van fer a final de curs mentre que a la llar d’infants han superat de llarg les inscripcions fetes al juny i han passat de 9 matriculats a ser finalment 12, dels quals 10 han començat avui i 2 més ho faran a l’octubre.

Així doncs, a l’escola Sant Agustí han arribat vuit alumnes nous que comencen a P3, set procedents de la llar d’infants, mentre que als Figotets esperen que, als 12 alumnes inscrits, s’hi sumi algun més durant el curs, ja que al centre hi ha matrícula viva durant tot l’any. De fet, el curs 2016/17 va començar amb 10 alumnes i va acabar amb 14. Les xifres totals d’alumnes que assisteixen a l’escola i a la llar d’infants, doncs, són similars a les del curs passat i a les de l’anterior.

D’altra banda, avui a l’escola Sant Agustí també comença el servei de menjador -dinar amb carmanyola-, que es va engegar fa dos anys. De moment, hi ha cinc alumnes fixos que es queden al menjador, tot i que aquesta xifra pot incrementar-se, ja que hi ha nens i nenes que utilitzen aquest servei de manera esporàdica.

Període d’adaptació a la llar d’infants

Els set nens i nenes, que van acabar P2 a la llar d'infants Els Figotets i que avui han començat P3 a l'Escola Sant Agustí.

Els set nens i nenes, que van acabar P2 a la llar d’infants Els Figotets i que avui han començat P3 a l’Escola Sant Agustí.

Pel que fa a la llar d’infants, el curs comença amb un període d’adaptació, el que vol dir que els pares es poden quedar l’estona que vulguin amb els nens i gràcies a això no hi ha hagut plors. Aquest període d’adaptació s’allargarà fins al 22 de setembre i després, per als nens que començaran a l’octubre, també es farà, amb l’objectiu de intentar respectar el ritme de cada nen perquè tots s’adaptin a la llar, segons les seves necessitats.

A la llar d’infants Els Figotets, als 10 infants -un a P0, quatre a P1 i cinc a P2- que emprenen avui les classes, s’afegiran dos alumnes més a l’octubre i tenen previst que al llarg del curs hi hagi alguna altra incorporació. De moment, continuaran amb el projecte “Llum!” del curs passat, que es basava en ”experimentar amb la llum, la foscor, les ombres o el color”. A més, aquest curs 2017/18 engegaran el projecte “Sentits”, per treballar al voltant del tacte, l’olfacte, la vista, l’oïda o el gust, i com aquests els permeten relacionar-se amb el món que els envolta.

Calendari escolar

El curs que avui comença s’allargarà fins al 22 de juny del 2018. En aquesta ocasió, les vacances de Nadal seran del 23 de desembre al 7 de gener, ambdós inclosos. I les de Setmana Santa, del 24 de març al 2 d’abril.