L’Ajuntament de Riba-roja demana la participació dels joves per definir les polítiques de joventut fins al 2020

Quina relació tens amb Riba-roja? Estudies o treballes? Buscaries un habitatge al poble? Participes en les activitats que s’organitzen al municipi?

Amb aquestes i altres preguntes, l’Ajuntament de Riba-roja vol conèixer de prop les necessitats i la realitat dels més de 200 joves del poble, i per això des del consistori s’ha preparat una enquesta dirigida a tots els joves d’entre 12 i 35 anys.

L’enquesta es podrà emplenar fins a finals d’any al web de l’Ajuntament de Riba-roja en el següent enllaç. Les respostes dels joves ajudaran a conèixer quina relació tenen amb el poble i a definir les polítiques de joventut dels pròxims anys. Totes les dades recollides serviran per decidir accions concretes dins el nou Pla Local de Joventut aprovat per l’Ajuntament de Riba-roja, que anirà del 2017 al 2020: “És un pla que està viu i que s’anirà modificant en funció de la resposta i de les necessitats que ens facin arribar els joves”, expliquen des de l’Ajuntament.

El nou Pla Local de Joventut té com a prioritats treballar en ocupació i habitatge perquè els joves no marxin del municipi. Per dissenyar les polítiques de joventut del nou pla, l’Ajuntament ha comptat amb el suport de l’Oficina de Serveis a la Joventut del Consell Comarcal i ha seguit les pautes proposades al Pla Nacional de Joventut.

L’enquesta ajudarà a concretar les línies de treball en joventut

Conscient que per fer veritables polítiques de joventut i poder establir unes línies d’actuació concretes també s’ha d’implicar als mateixos joves, aquests han estat una peça clau en la redacció del pla –es van fer dues reunions amb grups de joves i professionals que treballen en diversos àmbits relacionats amb la joventut-, i també ho seran en el seu desenvolupament: “El Pla és una guia amb els objectius generals per no perdre de vista a on volem arribar, però anualment les línies de treball es poden modificar en funció de les necessitats que es vagin detectant” i per això, des de l’Ajuntament, animen als joves a participar en l’enquesta.

20170703_TALLER COM TREURE PROFIT AL TEU CURRICULUM

Taller “Com treure profit al teu currículum”, organitzat aquest estiu a Zona Líquida, amb la col·laboració del projecte Ribera d’Ebre VIVA, del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i l’Ajuntament de Riba-roja.

Prioritat: crear ocupació 
Una de les línies prioritàries del Pla Local de Joventut és el foment de l’ocupació entre els joves: “S’està treballant molt en això”, destaquen. Tot i que el pla preveu actuacions en altres àmbits, com educació, habitatge, salut o cultura, coincideixen que: “És un dels pilars de treball de l’equip de govern: obrir noves vies perquè els joves puguin trobar feina i, per exemple, un dels projectes transversals, en el qual s’està treballant des de diverses regidories, és del coworking; es vol potenciar-lo”. L’espai de coworking Zona Líquida, que es va posar en marxa l’any 2013, és pioner al territori i no és només un lloc de treball compartit sinó un centre formatiu i d’activitats.

També destaca la continuïtat del projecte Laboralia, que des del primer pla local de Joventut ha ajudat a fomentar la creació d’ocupació estacional (per exemple, la contractació de joves del municipi durant l’estiu com a monitors del casal) superant totes les previsions.