Vi i literatura es tornen a conjugar aquest cap de setmana en la IX Copa de Lletres de Riba-roja

Copa de lletres

Cartell promocional de la IX edició.

Riba-roja d’Ebre celebra aquest cap de setmana una nova edició de la Copa de Lletres, la novena ja d’aquesta cita que combina el vi i la literatura. Serà aquest dissabte, 11 de novembre, a les 7 del vespre, en un acte organitzat a la segona planta de la Casa de la Vila pels riba-rojans Elena Peralta i Josep Sebastià Cid, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre.

Com és habitual, el Copa de Lletres inclou un tast de vins, que en aquesta ocasió anirà a càrrec de Vins Biopaumerà de Rasquera, un petit celler de vi ecològic de la DO Tarragona. L’acte comptarà amb diversos escriptors que llegiran les seves obres, lectures que es combinaran amb intervencions musicals de petit format.

Pel que fa als autors convidats, enguany són la poeta mallorquina Mayte Albores, qui també posarà música a l’acte; el reusenc Rubén Heras, que ha fet de les paraules escrites la seva millor companyia (al volum Ir y volver del camí de Santiago comparteix les seves impressions i vivències personals), i Sílvia Mayans, escriptora ebrenca de novel·la negra, que fa uns anys va canviar Barcelona per la Terra Alta. Tots tres parlaran de la seva obra i la seva trajectòria, a banda de llegir fragments dels seus escrits.

Una cita literària ebrenca consolidada

Tot just fa un any, la VII Copa de Lletres, va preparar una edició especial dedicada a la Guerra Civil amb la participació de la Banda de Música de Benissanet, que sens dubte va afegir atractiu i va registrar rècord de públic a la Societat. En aquesta ocasió, menys ostentosa, es preveu igualment l’assistència de públic de tota la comarca, ja que la Copa de Lletres és un esdeveniment ja consolidat: “Ve gent de Gandesa, de Tortosa, de Flix, de Móra… venen persones de tota la comarca”, explica Tite Peralta, qui agraeix la feina de molta gent que està darrere i sense la qual no seria possible aquesta festa del vi i les lletres: “Preparen les copes, ho posen tot a punt… gràcies a aquestes persones surt tot això”.

La cita riba-rojana coincideix amb l’estrena d’uns versos de Tite Peralta a Argentina, concretament a Tucamán, on el director d’orquestra argentí Raúl Dip ha musicat els versos del seu darrer llibre: Entre las sombras de otoño.