Una trentena de riba-rojans s’apropen al laboratori hidràulic de l’ENHER en la segona caminada del Pla Impulsa 20.30

caminada pla impulsa riba-rojaUna trentena de persones de totes les edats, tan veïns del poble com també alguns de fora vila, han participat aquest pont de desembre a la segona caminada organitzada pel Figot Tour, el grup de caminadors habituals del poble que participen al Pla Estratègic Impulsa 20.30, una iniciativa que vol dinamitzar l’activitat del municipi en tots els àmbits.

La iniciativa vol fomentar el turisme actiu i augmentar l’oferta d’activitats esportives al poble, tot gaudint de l’esport i la natura, explorant i descobrint el terme municipal. Els participants van trobar-se a la plaça de la Vila, per anar plegats al punt de partida, passat el pont, a l’altre costat del riu Ebre. La primera etapa de la caminada es va fer seguint el curs del riu, fins a arribar a l’antic Laboratori Hidràulic de l’ENHER, una zona on antigament es feien maquetes de formigó, i que ara a causa del deteriorament no s’hi aconsella l’accés. Des d’aquí, el grup es van dirigir cap al bosc, tot creuant i observant el paisatge de camps de fruita i olivers de la Ribera, fins a enfilar un tros del sender GR-99 que els va tornar a portar fins al pont, on havien deixat els seus vehicles, posant punt final a la caminada.

En aquesta ocasió, l’itinerari previst era de 8,65 km i de dificultat baixa, la qual cosa va permetre participar a veïns de totes les edats, també nens. El grup va comptar en tot moment amb un cotxe de suport.

La propera caminada, el 28 de gener
La caminada al laboratori de la ENHER és la segona sortida que organitza el grup local Figot Tour, després que a l’octubre es visités la punta de l’home dels Montserrats, una sortida de 10 quilòmetres i major dificultat, amb fortes pujades i desnivells. L’experiència es preveu repetir periòdicament, amb la proposta de noves rutes que permetin descobrir el patrimoni i el terme municipal tot fent esport. La següent ja està anunciada per al 28 de gener, tot i que encara s’ha d’acabar de definir (se’n farà difusió, també a l’agenda del web municipal).

CARTELL-PLA-IMPULSA-20.30El Pla Impulsa 20.30, engegat de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Riba-roja, busca generar noves oportunitats al municipi i engegar dinàmiques de treball en xarxa. Es vol fonamentar que empreses, entitats i veïns s’impliquin i facin propostes concretes per dinamitzar l’activitat al municipi i es tregui partit dels diferents potencials de Riba-roja en àmbits com Cultura i Patrimoni, Agricultura, Riu i Esports (d’on sorgeix la iniciativa de les caminades pel terme), i Comunicació i Promoció.

Tothom que estigui interessat a col·laborar o participar pot demanar més informació a l’adreça de correu: impulsa20.30@gmail.com