Nou pas endavant per a fer realitat la carretera que ha d’unir Riba-roja amb l’eix viari Lleida-Saragossa, per Almatret i La Granja d’Escarp

El departament de Territori i Sostenibilitat ha tret a licitació el projecte de la nova carretera Riba-roja-Almatret-La Granja, un pas més en ferm per tirar endavant i fer realitat la construcció d’aquesta infraestructura viària, bàsica per al desenvolupament econòmic de la zona, llargament reivindicada pels veïns, i que a més forma part del Pla d’Evacuació Nuclear de Tarragona (PENTA).

L’anunci publicat al Diari Oficial de la Generalitat dóna de termini el 5 de febrer perquè les empreses interessades en la redacció del projecte presentin les seves ofertes, un procés que tindrà en compte criteris d’eficiència econòmica, tècnica i organitzativa. Un cop s’hagin adjudicat i signat els contractes, es disposarà de 15 mesos per dur a terme la redacció del projecte.

Mapa projecte carretera pont riba-roja

Els alcaldes dels tres municipis -Antonio Suárez, David Romaní i Manel Solé- han reimpulsat el projecte, amb el compromís del Govern Català.

Cal recordar que, en els darrers anys, els alcaldes dels tres municipis -Antonio Suárez, David Romaní i Manel Solé- han reimpulsat el projecte, després de consensuar un traçat de 27,1 quilòmetres i salvant l’estudi d’impacte ambiental que requereix aquesta inversió pública. L’acord entre ajuntaments, que van optar per l’alternativa més econòmica i ràpida, estalviant costos sobre altres opcions inicials, ha permès posar en marxa la tramitació d’un projecte del qual ja es parlava durant els anys de la II República i quan ja fa 20 anys que es va inaugurar el pont sobre el riu Ebre que ha de connectar el poble amb aquesta futura infraestructura. Els darrers anys aquest tema ha estat en l’agenda del govern català, que s’ha compromès amb les demandes veïnals.

La carretera s’inicia al pont sobre l’Ebre de Riba-roja i finalitza en una rotonda de l’LP-7041, que dóna entrada a la Granja d’Escarp, i des d’aquí facilitarà les comunicacions viàries del nord de la Ribera d’Ebre amb l’autovia A-2 i l’autopista AP-2, entre Lleida i Saragossa.

La informació relativa a la convocatòria de la licitació i la documentació associada a la mateixa es troba disponible al perfil d’Infraestructures.cat i a la Plataforma de Serveis de Contractació Pública de la Generalitat de Catalunya.