Ja són més de 200 els inscrits a la II Cursa solidària contra el càncer de Santa Agda

Cartell-cursa santa-agda-2018Coincidint amb el Dia Mundial contra el Càncer, l’Associació de Dones de Riba-roja d’Ebre organitza el pròxim diumenge la II Cursa popular de Santa Agda, un esdeveniment esportiu que destinarà tots els beneficis a l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC).

Les inscripcions anticipades per a la cursa es van tancar ahir i de moment hi ha uns 200 inscrits, tot i que la xifra no és definitiva, ja que el mateix dia de la cursa també es poden fer. La cursa és oberta a tothom i sortirà de la plaça de la Vila a les 10.30 del matí. Els participants hauran d’estar allà aproximadament una hora abans, ja que l’entrega de dorsals es farà de les 9.30 a les 10 hores.

Hi ha dues opcions: un recorregut de 5 km per als corredors i un altre de 2,5 km per als qui vulguin fer la cursa caminant, ja que es tracta que hi hagi com més participants millor. També per incentivar la participació, els premis es divideixen en dues categories: local i forà. Així hi haurà trofeus per al primer, segon i tercer classificat en la categoria masculina i femenina dels participants que siguin de fora de Riba-roja i dels locals.

Repetir l’èxit de l’any passat

L’any passat, a la primera edició va haver-hi 277 inscrits, provinents principalment de municipis de la comarca, però també d’altres localitats d’arreu de Catalunya, com Sant Carles de la Ràpita o Sabadell. Enguany, esperen igualar o inclús superar aquesta xifra.

La cursa s’inclou en el calendari de celebracions de la Festa de Santa Agda, organitzada per l’Associació de Dones del municipi, i és un dels actes més populars, ja que en només dues edicions ha aconseguit consolidar-se. A l’èxit hi ha contribuït el fet que una trentena de les entitats del poble hi col·laboren d’una manera o altra.

La festa de Santa Agda és una celebració declarada festa d’interès comarcal des de l’any 1987 i que enguany arriba a la 32a edició. Per a l’ocasió l’Associació de Dones ha preparat un intens programa d’activitats per a tota la setmana de festes. El passat dissabte 27 de gener, el Ple extraordinari a l’ajuntament per a la proclamació de l’alcaldessa i la regidora del 2018 va donar el tret de sortida a les celebracions, que  demà dilluns, dia de Santa Agda, es tancaran amb alguns dels actes més tradicionals: el repartiment dels rams per a l’ofrena floral a Santa Agda, i posteriorment la missa i la processó. El punt final el posarà, ja a la tarda, el 32è gran berenar servit per senyors voluntaris.