Riba-roja d’Ebre celebra una nova festa de Santa Agda amb les dones com a protagonistes

processor santa agda riba roja

Les dones van passejar en processó la imatge de la Santa pels carrers del poble.

Les dones de Riba-roja d’Ebre han celebrat, un any més i ja en són 32, la Festa de Santa Agda, patrona de les dones i celebració declarada Festa d’Interès Comarcal. Berenars, jocs tradicionals, campionat de pàdel, degustació de plats casolans, balls, bingo, … Més d’una setmana intensa d’activitats que arriba al seu punt final el 5 de febrer, dia festiu local.

Dia de festa local
La pluja no ha impedit que es complís amb la tradició, i amb una bona participació per part de les riba-rojanes, tot i que ha deixat sense sortir als carrers a la geganta Agda, la nana Clotxa i la nana Majoral. El dia ha començat amb el repartiment de flors per l’ofrena de la Santa, als baixos de la Casa de la Vila. Tot seguit, la comitiva de dones, encapçalada per l’alcaldessa Pepita Busom Busom i la Regidora Nati Llop Roca, i amenitzada amb la música de la cobla Mirantfont, s’han trobat amb la Santagdera Major i les portadores de les coques al carrer Sequer per, des d’allí, anar a missa en honor a la Santa. La processó, més curta del que és habitual per la incertesa del temps, ha acabat amb el repartiment i venda del pa beneït dins l’església.

Berenar servit pels senyors

Ja a la tarda, i després que moltes senyores compartissin el dinar entre elles, com mana la tradició, es van retrobar a la sala de Plens de l’Ajuntament per berenar plegades i ser servides pels senyors del poble. Van ser sis voluntaris, aquest any Manolo Gironés, Paco González, Paco Aresté, Joan Carles Baró, el regidor Jaume Gustí i l’alcalde, Antonio Suàrez. Unes 150 dones riba-rojanes van participar del berenar, en el transcurs del qual hi va haver sortejos i actuacions, i molt bon ambient de festa. Aquest any la Toia de Santa Agda, feta a mà per les dones, va ser per Tere Corcuera.

Aquí teniu les imatges del dia de Santa Agda de 2018.
alcaldesa i regidora santa agda alcaldesa 2017 i 2018 i regidora santa agdaautoritats i coques santa agdabanda santa agdaseguici santa agdaseguici santa agdasanta agda 2018 seguicirepartiment pa beneit santa agdaprocessor santa agdaprocessor santa agda riba rojaprocessor santa agda 2018processor curta santa agdaprocessor coques santa agdapa beneit santa agdapa beneit santa agdaofrena floral santa agdaentrada esglesia santa agda 2018entrada coques santa agdacoques santa agdacoques santa agda 2018berenar santa agdaberenar santa agda toiaberenar santa agda toia 2018berenar santa agda serveixen homesberenar santa agda salaberenar santa agda rumbaberenar santa agda repartint númerosber enar santa agda regidora guanya obsquiberenar santa agda obsquis i toia
berenar santa agda obsequi collarberenar santa agda obsequi a homesberenar santa agda numerosberenar santa agda menjarberenar santa agda mà inocentberenar santa agda himneberenar santa agda entrada autoritatsberenar santa agda donesberenar santa agda ballberenar santa agda autoritatsberenar santa agda autoritats i homes voluntaris

sortida santa agdasortida esglesia santa agda