Dorina Franquet, representant de les dones riba-rojanes a la XI Festa de la Dona Treballadora de la Ribera d'Ebre

dorina a escenari

Dorina Franquet, escollida aquest any Dona Treballadora per l’associació del poble.

L’Associació de Dones de Riba-roja d’Ebre ha participat, un any més, a l’acte comarcal que organitza el Consell Consultiu de Dones de la Ribera d’Ebre per commemorar el Dia Internacional de la Dona Treballadora a la comarca, una cita que cada any se celebra en un poble itinerant per reconèixer el paper de les dones riberenques i reivindicar la igualtat de gènere, també als nostres pobles.

Aquest any, la representant riba-rojana ha estat Dorina Franquet, exemple d’emprenedoria femenina, després de tota una vida al capdavant d’un negoci propi de roba, ara ja jubilada. Dorina va pujar a l’escenari de la Societat de la Torre acompanyada de la presidenta de l’Associació de Dones, Leo Cervelló, qui va llegir davant del públic que omplia la Societat de la Torre de l’Espanyol la trajectòria vital de la riba-rojana homenatjada.  Al final del discurs, Dorina va tenir unes paraules per reivindicar que encara queda molt camí per recórrer per la plena igualtat entre homes i dones.

Una representació de dones riba-rojanes va participar a l'acte reivindicatiu del 8M a la comarca.

Una representació de dones riba-rojanes va participar en l’acte reivindicatiu del 8M a la comarca.

Acompanyant aquesta veïna del poble, van participar en la cita reivindicativa del 8M a la comarca una representació de l’Associació de Dones, familiars i amics, així com l’alcalde de Riba-roja d’Ebre, Antonio Suàrez. La presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, va instar a les dones de la Ribera d’Ebre a lluitar per sentir-se “vives, lliures, combatives, estimades i actives i, per descomptat, amb els mateixos drets que els homes”.

Més informació del XI Dia Internacional de la Dona Treballadora a la Ribera d’Ebre i les dones homenatjades aquest any 2018 al web del Consell Comarcal, en aquest enllaç.

 

Les dones homenatjades amb representants institucionals dels pobles i la comarca.

Les dones homenatjades amb representants institucionals dels pobles i la comarca.

Dorina, acompanyada per rerpesentants de l'Associació de Dones a l'escenari de la Torre.

Dorina, acompanyada per representants de l’Associació de Dones a l’escenari de la Torre.

Foto de la representació riba-rojana a la festa comarcal per reivindicar la igualtat de gènere a la Ribera.

Foto de la representació riba-rojana a la festa comarcal per reivindicar la igualtat de gènere a la Ribera.

Dorina va rebre un ram de flors i un formatge de la Torre com a presents.

Dorina va rebre un ram de flors i un formatge de la Torre com a presents.