Els joves de Riba-roja reactiven l’Associació i organitzen el primer Corretapes al poble el 21 d’abril

El passat dissabte, 10 de març, la nova associació es va presentar oficialment al poble, en un acte a Zona Líquida.

El passat dissabte, 10 de març, la nova associació es va presentar oficialment al poble, en un acte a Zona Líquida.

La Txavalada. Aquest és el nom que han triat els joves de Riba-roja per batejar l’Associació de Joves del poble, inactiva durant anys i que ara es torna a posar en marxa  per participar i col·laborar en la vida social del poble. La Txavalada és oberta a tots els joves d’entre 14 i 35 anys, i per fer-se soci només cal fer una aportació simbòlica de 10  euros a l’any.

L’Associació de Joves de Riba-roja es va constituir oficialment fa dues setmanes tot i que no ha estat fins aquest passat dissabte, 10 de març, que es va presentar oficialment al poble, en un acte a Zona Líquida que els va servir per explicar qui són, què volen fer, com treballaran i, sobretot, fer propostes d’activitats.

I és que la nova entitat juvenil ha començat amb molta força. En només dues setmanes ja té 22 associats i ja ha posat nom i data a la primera activitat impulsada des de la nova entitat.

Participar i organitzar activitats al poble, com el Corretapes 

La primera cita de la Txavalada serà el 21 d’abril, quan es farà el primer Corretapes de Riba-roja. Cada establiment del poble participant oferirà una tapa i es proposarà una ruta pels diferents locals per poder gaudir de les diferents tapes. L’activitat està inspirada en els cerca tasques tradicionals i esperen que tingui molt bona acceptació entre els veïns de la localitat i que contribueixi a la promoció dels mateixos establiments.

La nova associació també té previst participar en les festes locals que ja s’hi organitzen al poble. Així, per exemple, col·laboraran a la Festa Major de Riba-roja, a l’agost.

Els orígens i el Pla Local de Joventut

Els joves riba-rojans han decidit reactivar l'associació per implicar-se en la vida social del poble.

Els joves riba-rojans han decidit reactivar l’associació per implicar-se en la vida social del poble.

L’Associació de Joves de Riba-roja havia estat creada fa uns 15 anys, però en feia quatre que havia deixat de funcionar i molts projectes havien quedat aturats perquè no hi havia jovent per tirar-los endavant. Durant aquest temps, des de l’Ajuntament, la regidoria de Joventut havia intentat rellançar-la i, després de diversos intents, fa un any un grup de joves va mostrar el seu compromís per reactivar l’entitat. Va ser després de dues reunions amb grups de joves i professionals que treballen en diversos àmbits relacionats amb Joventut, unes trobades que formaven part del Pla Local, que la regidoria de Joventut ha impulsat els darrers anys per donar resposta a aquest col·lectiu local.

Els 15 joves que van reprendre el projecte formen ara la Junta de la nova associació i des del consistori els han donat suport per fer tots els tràmits i constituir la nova entitat, així que l’Associació de Joves de Riba-roja finalment torna a estar activa. El president és Marc Agustí; la secretaria, Maria Franquet, i el tresorer, Lluc Hernández Aguilà.

Pàgina d'Instagram de l'Associació de Joves de Riba-roja amb el logotip de la nova entitat.

Pàgina d’Instagram de l’Associació de Joves de Riba-roja amb el logotip de la nova entitat.

Des del consistori es mostren molt satisfets de comptar amb una nova entitat de joves, ja que era un dels objectius del Pla Local de Joventut, aprovat per l’Ajuntament per definir les polítiques per a joves fins al 2020. S’ofereixen a donar-los suport en tot el que vulguin organitzar: ”Tenen moltes ganes de començar a fer activitats”, explica el regidor de Joventut, Francesc Esteve. Com a entitat local, tenen a la seva disposició els equipaments municipals, com Zona Líquida, per tal que puguin reunir-se. I més endavant no es descarta oferir-los un espai propi.

Podeu seguir l’activitat de la Txavalada a la seva pàgina de Facebook i al seu perfil d’Instagram: @associaciojovesribaroja.