Riba-roja d’Ebre combina aquest dissabte vi i literatura en la Xa edició del Copa de Lletres

Cartell 10a edició Copa de lletres .

Cartell 10a edició Copa de lletres .

Aquest, dissabte 17 de març, Riba-roja d’Ebre fa el seu particular homenatge a la paraula en una nova edició del Copa de Lletres, un acte cultural que cada primavera i tardor combina vi i literatura, i que en aquesta ocasió celebra la desena edició.

El 10è Copa de Lletres, coordinat per Tite Peralta i Josep S. Cid, comptarà amb les lletres dels escriptors Tomàs Camacho, Ignasi Revés i Alfred Gavín, mentre que les copes s’ompliran amb els vins del Celler de Batea, un celler cooperatiu de la DO Terra Alta amb més de mig segle d’història.

La cita és a partir de les 7 de la tarda, a la segona planta de la Casa de la Vila, on els tres escriptors faran un recorregut per les seves obres i les diverses lectures es combinaran amb el tast dels vins. Com explica Josep S. Cid, un dels organitzadors, la unió de literatura i vi no és casual: “Aconsegueix crear un ambient distès, que permet un contacte més directe entre els autors i el públic assistent”. El fet que siguin tres autors i no un de sol també respon a l’objectiu que el públic pugui escoltar veus diverses, ja que –com puntualitza Cid– no es tracta de la presentació d’un llibre.
Els autors participants
Una de les altres veus d’aquesta 10a edició del Copa de Lletres serà la d’Ignasi Revés, un autor nascut a Lleida, però amb una part de la seva obra molt vinculada a les terres de Ponent i de l’Ebre, i a les històries de la seva gent. També hi prendrà part Tomàs Camacho, professor de llengua i literatura castellanes a Alcanar, poeta i també un dels impulsors de la Mostra de Poesia d’Alcanar. I finalment, Alfred Gavín, qui va néixer a Riba-Roja d’Ebre el 1957 i ha publicat nombrosos llibres de poesia, entre els quals El somni d’un riu, mostra de la vinculació que sempre ha mantingut amb aquest territori.

Amb dues edicions anuals –una a tocar de la primavera, que és la que se celebra aquest dissabte, i una altra a la tardor, al novembre–, el Copa de Lletres és una cita ja consolidada al calendari festiu del municipi i “més enllà”, assenyala Josep. S. Cid, ja que ve gent des de totes les Terres de l’Ebre. L’esdeveniment és també una prova de la intensa vida associativa i cultural de Riba-roja d’Ebre.