Literatura i vi es retroben a la 10a edició del Copa de Lletres

Els autors convidats van ser Tomàs Camacho, Ignasi Revés i Alfred Gavín, i els coordinadors Tite Peralta i Josep S. Cid.

Els autors convidats van ser Tomàs Camacho, Ignasi Revés i Alfred Gavín, i els coordinadors Tite Peralta i Josep S. Cid.

Bona acollida i molt bon ambient a la 10a edició del Copa de Lletres, un acte cultural que cada primavera i tardor combina vi i literatura a Riba-roja d’Ebre, i que en aquesta ocasió ha comptat amb la participació de tres escriptors i tres vins vinculats a les Terres de l’Ebre i a la cultura mediterrània.

Tomàs Camacho, Ignasi Revés i Alfred Gavín van maridar la seva obra amb els vins del celler cooperatiu de Batea, de la DO Terra Alta. El públic assistent va tastar dues garnatxes, una de les quals ecològica, i un negre de garnatxa i carinyena típic de la comarca veïna mentre gaudia de la tertúlia literària. Una tertúlia durant la qual es van llegir fragments de les obres dels tres autors convidats, entre ells Alfredo Gavín, riba-rojà de naixement, qui va recordar en la seva intervenció des del faristol els orígens i la seva infància al poble en una interessant reflexió sobre la identitat, recolzat per la seva poesia recitada, i de com una experiència en primera persona demostren la importància de les paraules: “les paraules grans, com la dignitat, impedeixen tirar endavant”, va sentenciar.

Com explica Josep S. Cid, un dels organitzadors, la unió de literatura i vi no és casual: “Aconsegueix crear un ambient distès, que permet un contacte més directe entre els autors i el públic assistent”, un ambient gaudit per la trentena d’amants de la literatura que es van donar cita en aquesta nova edició del Copa de Lletres.