Riba-roja d’Ebre es bolca aquest diumenge en la V Figot Race, la cursa BTT que mobilitza el poble

Diumenge 6 de maig se celebra la V Figot Race a Riba-roja d'Ebre.

Diumenge 6 de maig se celebra la V Figot Race a Riba-roja d’Ebre.

Fins a 100 voluntaris i voluntàries de Riba-roja d’Ebre es mobilitzaran aquest diumenge, 6 de maig, per organitzar la cinquena edició de la Figot Race, la cursa BTT del poble que després d’un any de descans torna al calendari de circuits ebrenc. Formen part de les entitats locals, que fan possible l’operatiu que requereix aquesta cita esportiva: dos recorreguts, un llarg de 42,16 quilòmetres i un curt de 34,98; 40 punts de control; dues ambulàncies medicalitzades; seguiment motoritzar per controlar en tot moment el circuit…

Ja hi ha 223 inscrits via web, als que caldrà sumar els corredors que cada any s’hi inscriuen el dia mateix de la cursa. El recorregut curt s’estalvia pujar i baixar als Montserrats, però per la resta és el mateix circuit, que discorre als dos costats del riu Ebre, amb punt de partida a la plaça de la Vila, primer sortida cap al marge dret en direcció a la Fatarella i, després de creuar el pont de la pressa, seguim per entrar pel pont del nàutic, i ja al poble per la plaça i el Molí de la Barbulla, per fer cap a la presó, a la plaça del Forn, i cap a l’església i l’ajuntament, per acabar de nou a la plaça de la Vila, punt de partida. Ho explica el tècnic d’Esports, Joan Carles Baró, convençut que “tot això no seria possible sense les entitats locals i la gent del poble”.

La Comissió de Festes, coneguda com l’Equipo A, s’encarregarà dels esmorzars. L’Associació de Dones farà el dinar. Hi ha servei de rentabicis i dutxes, massatges, tres avituallaments en ruta i obsequis per a tothom, amb la col·laboració dels comerços locals. Hi ha, a més, cinc corredors ja inscrits del poble: Rolan, Jeremi, Jordi, Enric i Raul, als que encara se’n poden sumar en les pròximes hores.

Més informació i inscripcions en aquest enllaç.