La V Figot Race aplega 260 corredors i més d’un centenar de voluntaris a Riba-roja

Fins a 260 corredors han pres part aquest matí en la cinquena edició de la Figot Race, la cursa BTT de Riba-roja d’Ebre que després d’un any de descans ha tornat al circuit Xallenger BTT Terres de l’Ebre, amb dos recorreguts: un llarg de 42,16 quilòmetres i un curt de 34,98. Els participants de la cursa curta s’han estalviat pujar als Montserrats, però la resta del circuit ha estat igual per a tots, amb sortida a quarts de 10 del matí, des de la plaça de la Vila per després pedalejar al llarg de tots dos marges del riu Ebre, creuant a la pressa i al pont de nàutic, i entrant per la Barbulla i el Nucli Antic, per tornar a fer cap al punt de partida, davant l’Ajuntament.

 

Classificació llarga i curta

En la V Figot Race, els dos primers corredors masculins a creuar la línia d’arribada dels que han fet el circuit llarg han estat:

  1. Èric Gil Alegre
  2. Miquel Escolà Piñol
  3. Javi Galvan González

Tots ells ja van pujar al podium a la cursa celebrada fa dues setmanes a la Torre, també dins el Xallenger TE 2018, tot i que llavors ho van fer en posició invertida.

Pel que fa al pòdium femení del circuit llarg, ha estat el següent:

  1. Arantxa Salvadó Vergés
  2. Raquel Moya Ruiz
  3. Rosa Muixi Gebelli

En aquest cas, les dues primeres classificades també ho van ser igualment a la Torre, mentre que Muixi va quedar aleshores quarta.

En la V Figot Race curta, els dos primers a creuar la línia d’arribada han estat també els dos primers classificats a la Torre, mentre que s’han donat canvis en el tercer lloc, que llavors va ser cinquè a l’arribada. El pòdium ha estat:

  1. Cèsar Boix Roig
  2. David Itarte Bellés
  3. Josep Baila Fibla

I pel que fa al circuit curt en dones, la primera corredora en completar el curcuit va ser Eva Sans Grau, també guanyadora de la cursa de la Torre, seguida de Mònica Faneca Muria i Carla Gisbert Tomas.

Entitats i veïns s’han bolcat en l’organització

La jornada s’ha celebrat segons el previst, gràcies als més de 100 voluntaris que s’han bolcat en l’organització de la cursa, oferint serveis als corredors o suport al llarg del recorregut, amb 40 punts de control, suport motoritzat del circuit, dues ambulàncies medicalitzades… L’Associació de Dones de Riba-roja s’ha encarregat de l’esmorzar i el dinar de la jornada, que ha comptat amb la implicació de les entitats locals, com la Joventut Esportiva, els jugadors de la Petanca i els joves de la Txavalada.

Després del seu pas per Riba-roja d’Ebre, la Xallenger Terres de l’Ebre continua amb les curses BTT pel territori, amb la de La Ràpita al juny (10/06), la de Benissanet (01/07), la de Tivissa (23/09), la del Perelló (30/09) i la d’Amposta (14/10). Podeu consultar al classificació en aquest enllaç.

Figot Race sortida web

Sortida V Figot Race, a la plaça de la Vila, davant l’Ajuntament.

figot race

La cursa BTT ha recorregut el terme municipal, a ambdós costat del riu Ebre.

Podium llarga dona

Pòdium femení del circuit llarg: Arantxa Salvadó, Raquel Moya i Rosa Muixi.

podium llarga homes

Podium masculí del circuit llarg: Èric Gil, Miquel Escolà i Javi Galvan.

1r classificats curta

Els dos primers classificats del circuït curt, en la categoria home i dona: Eva Sans i Cèsar Boix.

club montbike

L’equip Montbike, un dels participants de la cursa BTT riba-rojana.

Figot Race 2018 a Figot Race 2018

Els corredors, preparats per sortir a la plaça de la Vila.

Els corredors, preparats per sortir a la plaça de la Vila.