L’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre ja compta amb un Pla Intern d’Igualtat per als treballadors municipals

L’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre compta ja amb un Pla Intern d’Igualtat per als pròxims tres anys, fins al 2021, després que el darrer plenari municipal aprovés un document que representa el primer pla en matèria d’Igualtat en l’organització municipal riba-rojana.

En l’elaboració del Pla d’Igualtat s’ha tingut en compte l’opinió dels empleats públics; s’ha realitzat una anàlisi de dades numèriques, així com també entrevistes i enquestes als treballadors municipals. La metodologia utilitzada és la de l’eina facilitada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, a partir de la qual s’han establert accions i compromisos per acabar amb les desigualtats per raó de sexe en l’administració local. Entre aquestes mesures, crear una comissió d’igualtat, elaborar i difondre les dades internes i externes de l’Ajuntament segregades per sexe, facilitar la formació lingüística per millorar la comunicació no sexista, crear una borsa de formació sense discriminació…

Tant les accions com l’elaboració en si del Pla d’Igualtat neixen del compromís de l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre en matèria d’Igualtat, i de la necessitat de la nostra societat a erradicar el sistema patriarcal endocèntric i sexista, per poder garantir així el dret fonamental de la igualtat de dones i homes en tots els aspectes, com són la família, l’educació, la cultura, els mitjans de comunicació, el món laboral, l’organització… Com el mateix pla riba-rojà recull, “encara avui és necessari trencar estereotips per eliminar les desigualtats polítiques, econòmiques i culturals en la nostra societat”, i l’aprovació del Pla va en aquesta línia.

Podeu consultar totes les accions i la integritat del Pla d’Igualtat 2018-2021 aquí.