Comunicat sobre les piscines municipals

Davant els reiterats episodis de defecació que s’han produït a les piscines municipals els darrers dies, que han obligat a tancar cautelarment les instal·lacions per garantir la salut pública dels usuaris, l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre demana la col·laboració ciutadana per resoldre aquesta desagradable situació i manifesta que:

  • A partir d’avui, es procedirà a controlar nominalment les entrades i sortides al recinte de les piscines municipals.
  • A més, es durà a terme un control químic més estricte de l’aigua, implementant un líquid detector d’orina que posa de manifest quan l’usuari s’ho fa dins de l’aigua, mostrant al seu voltant una taca de color que delata la seva acció.
  • Igualment, persones voluntàries i anònimes s’encarregaran de vigilar les instal·lacions durant tota la franja horària d’apertura de les piscines, comunicant qualsevol incident al personal municipal.
  • I s’està estudiant la instal·lació de càmeres de videovigilància al recinte per identificar els incidents que s’hi puguin registrar.

Així es va acordar en la reunió d’urgència que es va celebrar ahir al vespre a la Casa de la Vila per posar fi a la problemàtica. Aquestes noves mesures arriben després que la setmana passada ja es procedís al tancament de les piscines per renovar la totalitat dels dos vasos d’aigua. Durant dos dies el recinte va estar tancat al públic per realitzar el seu total buidatge, una mesura que coincidia amb la parada tècnica que cada estiu es realitza a les instal·lacions a mitjans de temporada per renovar l’aigua, tot i que en aquesta ocasió es va allargar per comprovar el seu correcte funcionament i procedir a la neteja integral dels vasos. Malgrat tot, la situació s’ha repetit aquesta setmana, obligant a intensificar la vigilància i les mesures de control.

L’Ajuntament és el responsable del funcionament, el manteniment, la salubritat i la seguretat d’aquesta instal·lació d’ús públic, i per tant ha de garantir que l’aigua dels vasos compleix les correctes condicions fisicoquímiques i microbiològiques per al bany de la població. Afegir que aquest comportament groller representa un atemptat contra la salut pública i pot ser constitutiu de delicte penal i motiu de sanció d’acord amb l’ordenança municipal de civisme.

En el cas que la situació es repeteixi, es procedirà a hiperclorar l’aigua dels vasos, la qual cosa obligarà a restringir el bany durant tres hores. L’objectiu és evitar el risc per a la salut de les persones, ja que pot provocar infeccions gastrointestinals, dermatitis, conjuntivitis i otitis, entre altres.

Per últim, l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre fa una crida a la col·laboració ciutadana i demana civisme i respecte als veïns per una bona convivència al municipi.

Ajuntament de Riba-roja d’Ebre