Josep Vaquè Andreu, Avi de Riba-roja d’Ebre a la festa dels avis comarcal 2018

Josep Vaquè Andreu

Josep Vaquè Andreu acompanyat de l’Alcalde de Riba-roja, Antonio Suarez, i la Presidenta del CCRE, Gemma Carim.

Josep Vaquè Andreu ha estat aquest any el representant del poble de Riba-roja d’Ebre per assistir a la Festa de l’Avi i Àvia Comarcal 2017, celebrat aquest dimarts a Móra d’Ebre. El Josep va assistir a l’acte acompanyat de la presidenta dels Jubilats, Rosa Maria Alcober, i dues de les vocals de la Junta: Emilia Sabaté i Rosa Mari Busom, així com diversos membres de la seva família. L’alcalde de Riba-roja d’Ebre, Antonio Suárez, va ser l’encarregat de lliurar-li la placa commemorativa, mentre que la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera, Gemma Carim, li va fer entrega d’un ram de flors. Durant l’acte es va llegir la trajectòria vital de Vaquè, nascut el 1935 al carrer de sant Roc, tercer de cinc germans d’una família humil, coneguda com a Cal Nunci, amb una vida dedicada al treball i a la família i amb aficions com la caça, el camp i buscar bolets. Casat amb Maria, és pare de tres fills i avi de 7 néts, i soci dels Jubilats riba-rojans, on cada tarda llegeix la premsa i fa unes tirades al billar.

Josep Vaquè va assitir a l'acte acompanyat de representants dels Jubiliats i la seva familia.

Josep Vaquè va assitir a l’acte acompanyat de representants dels Jubiliats i la seva familia.

A banda del representant riba-rojà, la Festa dels Avis de la Ribera d’Ebre va homenatjar els avis i àvies d’11 pobles més de la comarca, proposats per les respectives associacions de Jubilats dels seus pobles: Francisco Salvadó Jornet (Ascó), Rosa Bertolí Miró (Benissanet), Palmira Rozas Garcia (Flix), Teresa Sicart Senisa (Garcia), Teresita Piñol Agné (Ginestar), Angeleta Font Piqué (Móra la Nova), Llàtzer Aymí Cubells (La Palma d’Ebre), Magdalena Puigbert Ribes (Tivissa), Mercè Jornet Elies (La Torre de l’Espanyol), Anna Mani Ferré (Vinebre) i Jaume Pujol Costa (Móra d’Ebre), a més de Fernando Meléndez Cañizares de Miravet, qui va ser escollit democràticament entre totes les associacions de jubilats representades de la comarca com a Avi Comarcal de la Ribera d’Ebre 2018, prenent el relleu a la moranovenca Aurora Marqués.

La novena Festa de l'Avi i l'Àvia comarcal, un homenatge a la vellesa riberenca.

La novena Festa de l’Avi i l’Àvia comarcal, un homenatge a la vellesa riberenca.

La festa dels avis comarcal, que enguany arribava a la seva 9a edició, està organitzada per l’àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i l’associació de jubilats, amb el suport de l’Ajuntament de Móra d’Ebre, i vol ser un reconeixement a la vellesa riberenca, un homenatge a tota una vida de dedicació al treball i la família. En el transcurs de la vetllada es van poder escoltar paraules, històries i sentiments dels protagonistes d’una vetllada molt emotiva.