La Caminada de la Lluna Plena arriba a la seva 7a edició superant les 200 participants i 30 voluntaris

6 façana fluvial

El grup de caminants al seu pas pel passeig fluvial, amb la Pena al fons.

Riba-roja d’Ebre acomiadava oficialment l’estiu ahir a la nit amb la ja tradicional Caminada de la Lluna Plena, que aquest any ha celebrat la seva 7a edició superant per primera vegada les 200 inscripcions.

Fins a 206 participants van prendre part en la sortida d’aquesta caminada, que es celebra coincidint amb el darrer cap de setmana d’estiu més proper a la lluna plena. Una trentena de voluntaris, entre ells l’Associació de Dones, els joves de la Txavalada i voluntaris del col·lectiu Figot Tour, feien possible l’operatiu al llarg dels gairebé 11 qui-lòmetres de recorregut, amb un desnivell de gairebé 150 m.

11 quilòmetres en plena natura
Passaven 10 minuts de les 10 de la nit quan els participants sortien de la Plaça de la Vila i passejaven pels carrers del poble i la façana fluvial per arribar, a través del camí del Club Nàutic, al pont sobre el riu Ebre, enfilant des d’allí fins al Mas de Cuto, on se situava el punt d’avituallament d’aigua, per continuar en un circuit circular pel marge esquerre del riu que els tornava a portar a creuar el pont i acabar a la plaça de l’ajuntament de nou. Un recorregut per gaudir dels paratges naturals que envolten el poble, amb vistes a Riba-roja des de l’altre costat del riu Ebre, en bon ambient i amb una temperatura càlida d’estiu que acompanyava al llarg de tot el trajecte.

10 arribada 1

A l’arribada als participants els esperava un resopó per recuperar forces.

Al punt d’arribada, entrepans i begudes esperaven als participants, per donar pas al sorteig d’obsequis en una rifa on a més de material esportiu es van lliurar productes dels comerços locals participants: les carnisseries Espinosa i Cal Grando, i Mel i Més.

El 14 d’octubre, nova caminada de la Figot Tour
Després de la Caminada de la Lluna, la pròxima cita amb l’esport i la natura a Riba-roja serà el 14 d’octubre, quan està prevista la primera de les caminades populars per descobrir el terme municipal que organitza el col·lectiu Figot Tour. Apunteu-vos el dia, i esteu atents a l’agenda que ben aviat es donaran a conèixer tots els detalls de les caminades d’aquesta tardor. L’objectiu: impulsar l’oferta esportiva i promoure un turisme actiu al municipi, un dels objectius que es van marcat els veïns de Riba-roja que van participar en el pla participatiu impulsat per l’Ajuntament, a partir del qual es crea el Figot Tour, organitzador de les caminades.

1 tmapa ruta2 sortida4 parlaments3 parlaments 25 carrer6 façana fluvial7 la Pena8 punt avituallament10 arribada 111 arribada 2 bocatas12 arribada 313 sorteig mans inocents14 sorteigs