XIIè Copa de Lletres, romeria a Santa Madrona i visita guiada pel poble aquest cap de setmana a Riba-roja

Cartell de la XIIè Copa de Lletres.

Cartell de la XIIè Copa de Lletres.

Cap de setmana intens a Riba-roja d’Ebre, amb dues cites habituals del calendari de finals d’hivern: el Copa de Lletres i la celebració de la festa de Santa Madrona amb la tradicional anada a l’ermita, a més d’una visita guiada pel poble a càrrec de l’historiador Daniel Piñol.

Així, dissabte a les 7 de la tarda arriba la 12ª edició del Copa de Lletres, la cita literària que en aquesta ocasió maridarà les lletres de Josep-Ramon Bach, Carles Casadó , Montserrat Aloy i Albert Claramont amb la cervesa Click&Brew. Serà a la segona planta de la Casa de la Vila, en una tertúlia literària que repassarà les trajectòries dels autors convidats i compartirà la poesia, la dramatúrgia i la narrativa dels participants amb els riba-rojans amants de les lletres. La cervesa que en aquesta ocasió substitueix el tradicional vi del tast es combinarà amb altres productes locals.

Abans de començar, se celebrarà la primera sortida del Mostrem Riba-roja, una iniciativa impulsada per la regidoria de Promoció, dins les actuacions del Pla 20.30 per donar a conèixer la història i el patrimoni local als ciutadans. Aquesta visita guiada sortirà de la plaça de la Vila, a les 5 de la tarda.

Diumenge, romeria a l’ermita
Ja diumenge, els riba-rojans i les riba-rojanes celebraran la tradicional romeria a l’ermita de santa Madrona, copatrona del poble. L’ermita serà un any més punt de trobada de veïns, familiars i amics, també vinguts de fora vila. La romeria portant la imatge de santa Madrona sortirà de la parròquia de Sant Bartomeu, a les 8.30 del matí, i anirà en processó fins al pont de la barca, on es tindrà un record per als que ja no hi són abans d’enfilar, tot seguit, el camí fins a l’ermita, on està prevista l’arribada cap a quarts de 10. Després d’esmorzar la típica truita de carxofa, a quarts de 12 se celebrarà la tradicional missa en honor a santa Madrona.