Riba-roja impulsa 130 hectàrees de regadiu a la zona de les Valls

Valls Riba-roja

Una de les poques finques que es treballen a la zona de les Valls de Riba-roja.

El dimarts 9 de juliol hi ha convocada a Riba-roja una Junta General de Constitució de la Comunitat de Regants de les Valls, a la qual estan convocats tots els propietaris de les finques d’aquesta zona.

L’objectiu és promocionar l’agricultura com a activitat econòmica en aquest àmbit del municipi, i és un nou compromís arrancat a l’empresa Lestaca com a contraprestació a l’activitat del dipòsit de residus i el Centre de Valorització que s’està construint al que era la Vall de Torà. En total són unes 130 hectàrees, amb un projecte per fer arribar el reg a la zona valorat en 894.243,15 euros.  Com en tots els projectes de regadiu que s’impulsen al país, la Generalitat en subvencionaria el 85% de l’import de les obres, mentre que el 15% restant va a càrrec dels propietaris, però en aquest cas ho pagaria l’empresa Lestaca.

De la reunió del dia 9 n’ha de sortir un president i una comissió encarregada de redactar els Estatuts per enviar a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) sol·licitant-ne la concessió. També es comunicarà a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Aquest és el segon intent de portar regadiu al municipi, després que fa dos anys l’Ajuntament intentés sense èxit tirar endavant aquesta infraestructura en 455 hectàrees, també al marge esquerre del riu. La reunió fer-ho ara realitat a les Valls és a les 8, en primera convocatòria, i a dos quarts de 9 del vespre, en segona.