L’Ajuntament habilita un comptador web per informar de l’aforament de les piscines municipals

Actualització: A data 30/06 s’amplia l’aforament de 60 a 150 persones en el total de les instal·lacions. De 33 a 37 persones l’aforament de la piscina gran i d’11 a 18 persones en la piscina petita. (Clica i consulta normativa completa)

Els veïns de Riba-roja d’Ebre disposen des d’aquest migdia d’un comptador informatiu de l’estat de l’aforament de les piscines municipals, que s’actualitza cada 15 minuts. L’eina, que es pot consultar a través de la pàgina web municipal www.riba-roja.cat, vol oferir una referència de la situació de les instal·lacions per als usuaris. Així, es recomana consultar el seu estat als que vulguin anar a banyar-se, abans de desplaçar-s’hi. “Es pot consultar en qualsevol moment, des del mòbil o des de l’ordinador, i donarà més tranquil·litat als veïns, ja que en funció de quina sigui la situació podran decidir si hi van o si canvien d’hora”, diu el regidor d’Esports, Cristian Morales, que afegeix que segons els registres d’altres anys l’horari més crític és de 5 a 7 de la tarda.

Imatge comptador informatiu de l’aforament de les piscines que podeu trobar actualitzat al web municipal. Ara ampliat a 150.

La iniciativa se suma al Pla de funcionament de les piscines municipals que ha elaborat l’Ajuntament de Riba-roja per garantir les mesures d’higiene i permetre la seva obertura aquest estiu, tot i les restriccions a les quals obliga el virus de la COVID-19. L’objectiu és minimitzar situacions de risc donada la situació de pandèmia encara activa en què vivim i que no es descarta que obligui a modificar els criteris establerts, actualment els de la fase 3 de desescalada. Això ha suposat, entre altres, avançar l’horari d’obertura de les piscines al matí per tancar una hora a migdia, i desinfectar les instal·lacions i limitar l’aforament. També s’han senyalitzat les zones interiors, es pren la temperatura en entrar a tots els usuaris i se’ls demana seguir unes normes de prevenció, a més de la mascareta, el rentat freqüent de mans i el distanciament social habitual.

6 treballadors i 231 abonaments ja expedits

Sis treballadors municipals s’encarreguen de la gestió de les instal·lacions: tres socorristes i tres taquillers. I, fins a la data, l’Ajuntament ha expedit 231 abonaments per a les piscines, una gestió que es por realitzar a través del correu electrònic aj.riba-roja@altanet.org o per telèfon, i recollir-lo de 12 a 13 hores a les oficines municipals. A partir de la setmana vinent, l’horari de l’Ajuntament s’amplia d’11 a 13 hores els dilluns, dimecres i divendres.

Més informació de les activitats d’estiu al poble en aquest enllaç.

Consulta la normativa de la piscina en aquest enllaç.

Imatge piscines municipals amb els espais delimitats.