Riba-roja comença a renovar la xarxa de fibra òptica municipal per posar fi a les incidències del servei

Imatge de la infraestructura de la xarxa, que és de titularitat municipal.

L’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre ha tancat un acord amb l’empresa XEIC, que gestiona la xarxa de fibra òptica del municipi, per renovar aquesta infraestructura, que en el cas de Riba-roja és de titularitat municipal. Així, s’ampliarà la capacitat, que actualment és de 512 usuaris, duplicant-ne la capacitat fins al 1024, amb l’objectiu de posar fi als problemes que els darrers temps ha patit el servei.

I és que, com explica el regidor de Comunicació, Cristian Morales, “la infraestructura havia quedat obsoleta i s’estaven produint incidències per col·lapse del sistema”. Aquests problemes se solucionaran amb l’actuació prevista, en la qual ja s’ha començat a treballar i que suposarà la substitució de totes les caixes de distribució de fibra òptica que donen senyal a les cases del poble que tenen contractat aquest servei. Les noves capçaleres permetran millorar el servei de telèfon, la connexió a internet i el senyal de televisió.

A partir d’ara, amb l’augment de la capacitat del sistema, els veïns que vulguin donar-se d’alta podran fer-ho contactant amb l’oficina de Flix, a través del telèfon 977 09 51 51, on també es poden comunicar incidències que puguin ocasionar les obres que s’estan realitzant aquests dies.