La nova Pista d’Estiu s’estrenarà dissabte 10 d’octubre amb un musical solidari amb la lluita contra el càncer

L’aforament està limitat per la COVID i cal fer inscripció prèvia a les oficines municipals

Cartell de l’acte.

Finalment hi ha data. Dissabte 10 d’octubre, a la tarda, l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre organitza un espectacle musical per inaugurar un dels equipaments municipals més emblemàtics: la Pista d’estiu de la Societat, remodelada els darrers mesos. Les obres han permès adequar-la a la normativa de locals públics i duplicar l’aforament fins al miler de persones. Amb tot, la pandèmia, que no va permetre estrenar la pista de ball en la darrera festa major, farà que en aquest primer acte només hi puguin assistir un nombre limitat de veïns, respectant les mesures de seguretat per la COVID-19. 

Aforament limitat prèvia reserva
Els riba-rojans que vulguin ser-hi han de fer la inscripció prèvia la setmana vinent, a les oficines municipals, dilluns, dimecres i divendres, d’11 a 13 hores. La reserva, fins a esgotar existències, preveu una entrada simbòlica d’1 euro solidari amb el Projecte Emma d’investigació contra el càncer de mama.

Per accedir a l’acte, caldrà presentar el tiquet segellat per l’Ajuntament. L’accés al recinte serà esglaonat i per grups de convivència, segons quedi establert en la inscripció. Dos acomodadors donaran la benvinguda al públic, els convidarà a fer-se una fotografia per al record al photocall que s’instal·larà a l’entrada i els acompanyarà fins al lloc assignat. Caldrà respectar en tot moment la distància i la disposició del mobiliari, i portar posada la mascareta durant tot l’espectacle. La fotografia de record s’enviarà posteriorment a les cases.

Grup musical Divina’s.

Visita de la presidenta de la Diputació
La inauguració de la Pista d’estiu comptarà amb la presència de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, que visitarà així unes obres que l’ens provincial ha contribuït a finançar. Signarà al llibre d’honor i estarà acompanyada de les autoritats locals. Tot seguit, el quartet Divina’s presentarà un espectacle musical líric-pop amb música dels anys 70, 80 i 90, un repertori variat que inclou boleros, àries, sarsueles, ranxeres i grans temes del cinema, de Disney, els Beatles, Abba o Mecano.

Un espai emblemàtic adaptat a la normativa
Els assistents podran conèixer de primera mà la profunda reforma realitzada a la pista exterior del ball, així com el mural gegant que ha realitzat l’artista riba-rojà Albert Bonet. L’antic escenari i les llotges han estat demolits per donar pas a un espai diàfan amb un escenari més ampli a només 8,0 m del terra, amb el qual no caldrà llogar l’ampliació per acollir les orquestres de festa major. També s’ha canviat l’emplaçament de la barra del bar i els serveis, reformant-los totalment, i millorant l’accés i les instal·lacions elèctriques i contra incendis. Dues escales laterals, una per pujar i l’altra per baixar, permeten ampliar la capacitat del recinte amb el pis de la primera planta.

Imatge d’aquest estiu, Albert Bonet realitzant el mural a la Pista d’Estiu reformada.

La Pista de Ball és un equipament emblemàtic construït als anys seixanta del segle passat pels mateixos veïns del poble, organitzats en el que llavors era la Societat Recreativa la Llum del Dia. La seva titularitat va passar a ser municipal l’any 2013. Les obres d’adequació se sumen a les que s’han dut a terme al bar-restaurant i la sala del cinema de la mateixa Societat l’any 2014, i el bar dels jubilats el 2017; i a les que està previst tirar endavant al restaurant del Poliesportiu els pròxims mesos, també per ajustar-ho a la normativa actual.