Riba-roja recapta 1.430 euros solidaris per a la Marató de TV3

Riba-roja d’Ebre contribuirà amb la Marató de TV3 d’aquest any, que se celebra avui diumenge, amb 1.430 euros que es van recaptar divendres al Mercadet solidari organitzat per l’Associació de Dones de Riba-roja d’Ebre i l’endemà, amb la caminada solidària organitzada per l’AMPA de l’escola Sant Agustí. Aquest any, la Marató arriba a la seva 29 edició i es dedica a sensibilitzar i divulgar tots els aspectes de la crisi del coronavirus.

La solidaritat dels riba-rojans ha permès, doncs, recaptar 565 euros amb la venda de treballs fets a mà per les mateixes sòcies de l’Associació de Dones i altres obsequis; 375 amb la compra de loteria pel sorteig de cistelles amb productes donats pel comerç local; 220 euros d’aportacions particulars i 40 de contribució de la pròpia entitat per arrodonir la xifra als 1.200 euros finals. El sorteig de la loteria (cinc euros a canvi de deu butlletes) es va realitzar el mateix divendres, a la tarda, a través de la pàgina de facebook de l’Associació de Dones de Riba-roja d’Ebre, el podeu veure aquí:

Els donatius encara es poden fer, per internet, bizum, per transferència bancària o als caixes automàtics de CaixaBank. Més informació a la pàgina de la Marató.

 

Mercadet solidari amb la Marató de TV3

L’Associació de Dones va montar paradeta solidària al mercat de divendres.

Mercadet solidari amb la Marató de TV3

Les cistelles sortejades amb la loteria, gentilesa del comerç i empreses locals.

Materials a la venda fets a mà per les dones del poble.

Materials a la venda fets a mà per les dones del poble.

Tota la recaptació ha anat íntegrament a la Marató.

 

Caminada solidària de l’AMPA

Pel que fa a l’AMPA, la caminada solidària celebrada el dissabte 19 de desembre va recaptar 230 euros, gràcies la donatius dels participants, que van fer una passejada circular pel municipi amb el tècnic d’Esports i membres de Figot Tour, que també aquest cap de setmana ha sortejar la cistella de Nadal que ha rifat amb productes del comerç local.

caminada solidària

Foto de grup dels participants a la caminada solidària.

Van comptar amb el suport logístic de Figot Tour.

Impuls a la recerca biomèdica a Catalunya
La solidaritat dels ciutadans ha convertit aquest projecte en una de les principals fonts de finançament de la recerca biomèdica a Catalunya, a més d’una plataforma de divulgació i sensibilització social de les malalties tractades. Així, en les 28 edicions anteriors, la Marató de TV3 ha recaptat prop de 202 milions d’euros que han contribuït a finançar 872 projectes de recerca, implicant a més de 8.000 investigadors.
Inicialment estava previst que la Marató d’enguany es dediqués a les malalties mentals, però l’excepcionalitat sanitària que estem vivint aquest 2020 amb la pandèmia de coronavirus va fer a l’organització  canviar el tema i traslladar les malalties mentals a l’edició de 2021, quan aquesta cita solidària celebrarà trenta anys.