Habilitada una illa de recollida selectiva d’emergència per als residents de cap de setmana

Contenidors d’ús exclusiu per emergències i residents de cap de setmana.

L’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre posa en marxa aquest cap de setmana una illa de recollida selectiva de la brossa per als veïns de segona residència i de cap de setmana, a la zona de l’Escorxador municipal.

Es tracta d’una instal·lació tancada, que estarà oberta només els dissabtes, a partir de les 14 hores, i fins als diumenges, a les 23 hores, ajustant el seu ús exclusivament per emergències i residents de cap de setmana.

Disposarà de dues càmeres de videovigilància, degudament legalitzades, i de contenidors per recollir la brossa selectivament: orgànica, envasos, paper i cartó, i rebuig, que són les que es recullen porta a porta en diferents dies de la setmana. En el cas del vidre, s’haurà de dipositar als contenidors habituals, sense horari predeterminat, com fan també la resta de veïns.

Acabar amb el mal ús dels contenidors d’emergència
L’objectiu és facilitar la gestió de les escombraries per a aquells riba-rojans que passen el cap de setmana al poble, i que no poden seguir el sistema porta a porta que es va implantar a Riba-roja el 2016, amb molts bons resultats, ja que en un primer moment es va triplicar el volum de recollida selectiva al poble (del 23% al 79%).

Amb tot, l’índex de recollida selectiva ha anat a la baixa els darrers temps i s’han detectat algunes incidències en el funcionament del sistema, com és un mal ús per part d’algunes persones dels contenidors de rebuig i orgànica que fins ara hi havia davant de l’Escorxador municipal per donar servei als veïns de segons residència i per urgències.

“La nova instal·lació permetrà millorar la recollida selectiva i controlar el bon ús de les instal·lacions, i posarà fi a algunes pràctiques incíviques, ja que alguns aprofitaven el cap de setmana per buidar la casa de brossa, fent un mal ús d’aquest servei”, diu l’alcalde de Riba-roja, Antonio Suárez. Les obres del tancat han anat a càrrec de la brigada municipal.

El servei de recollida de la brossa continua com fins ara, amb el porta a porta, en l’horari habitual: