18a Festa de la Clotxa a Riba-Roja d’Ebre

El 19 de novembre de 2023 a Riba-Roja d’Ebre. Al parking al costat de l’Ajuntament (Veure mapa a la part inferior)

COMPRA DE TIQUETS A LES OFICINES DE L’AJUNTAMENT DE RIBA-ROJA D’EBRE, AL TELÈFON 627 816  901 o AL WEB WWW.RIBA-ROJA.CAT

A LA VENDA A LES OFICINES I PER TELEFÓN FINS DIVENDRES DIA 17 A LES 14:00 H -tancat-

A LA VENDA ONLINE FINS DISABTE  Dia 18 – tancat-

Venda de tiquets el dia de la festa, fins a exhaurir existències.


La clotxa és el nostre plat tradicional per excel·lència de la Ribera, que diu molt dels orígens de pagès de la comarca i alhora posa en relleu la senzillesa i riquesa de la nostra gastronomia.

La clotxa la preparaven els pagesos al camp, amb la voluntat de barrejar els ingredients que més a mà tenien. El pa de pagès, la ceba, el tomàquet i l’all s’acompanyen, tradicionalment, d’arengada o sardina de casco i es rega amb un bon raig d’oli d’oliva. A mig pa de pagès se li treu part de la molla, s’omple amb els ingredients prèviament passats per la brasa, es rega amb oli i es tapa de nou amb la molla que s’havia tret al principi.

La Festa de la Clotxa donara inici, el dia 19 de novembre, a la presència de la clotxa a bona part dels restaurants de la comarca que, fins al 17 de desembre, en forma de jornades gastronòmiques, incorporen en les seves cartes i menús aquesta recepta tradicional i diverses variants de la mateixa. Ben aviat donarem a conèixer els menús dels restaurants participants.

PROGRAMA FESTA DE LA CLOTXA (Riba-roja d’Ebre)

10.00 h Cercavila amb la Bandarra Street Orkestra

10.30 h Pregó de la festa a càrrec de Ramon Bonet Busom

11.00 h Repartiment de clotxes organitzat per la Bandarra Street Orkestra

Al llarg de tot el matí, Mercat mediaval amb mostra de productes agroalimentaris i artesans. Organitza l’Associació de Puntaires de Riba-roja d’Ebre

Aquest any, portaʼt el got de casa.

Venda de tickets a les oficines de l’Ajuntament o en linea a traves del web