La V Cursa de Santa Agda solidària amb la lluita contra el càncer dobla la participació d’altres edicions

La jornada, organitzada per l’Associació de Dones i Figot Tour, recapta 2580 euros amb una inscripció rècord de 251 persones

Foto de tots els participants, abans de donar el tret de sortida a les dues curses i la caminada popular.

Maria Asenjo, Montse Codony i Mar Cugat, que va arribar a la línia d’arribada amb la seva germana Maria del Mar, han estat les guanyadores de la cinquena edició de la Cursa de Santa Agda, una cita solidària amb la lluita contra el càncer de mama que enguany ha superat totes les expectatives de l’organització. Així ho explica la presidenta de l’Associació de Dones, Leo Cervelló, “estem molt contentes, hem duplicat les perspectives d’altres anys; moltes gràcies als participants, als voluntaris i al centenar d’empreses i comerços d’arreu que han col·laborat”. La recaptació, també récord: 2580 euros.

La inscripció es va tancar a darrera hora, poc abans de donar la sortida, amb 251 persones, de totes les edats. Els més petits van fer la cursa infantil, amb una carrera al carrer Sant Bartomeu; després es va donar la sortida a la cursa sènior, amb un recorregut circular de 5,55 quilòmetres pels afores del poble; i pocs minuts després eren les participants de la caminada popular les que sortien de la plaça de la Vila per fer una o dos voltes al circuit urbà preparat per Figot Tour. En total, 22 voluntaris donant suport en els recorreguts, la majoria del grup senderista local, però també del Club Ciclista.

Suport a la investigació

La cita va servir per donar a conèixer la Lliga contra el càncer, i la seva coordinadora local.

La recaptació final es va tancar en 2580 euros que es donaran íntegramentper a la investigació a la Lliga Contra el Càncer de les Terres de l’Ebre. Als 2510 euros recollits pels participants a la caminada i les curses populars, s’han de sumar els 70 del material venut a la paradeta que va posar a la plaça la Lliga Contra el Càncer per donar-se a conèixer al poble. Al capdavant Maria Josefa Lacruz, que serà la coordinadora de l’entitat al poble per si algú necessita informació, contactes o recursos per afrontar la malaltia; si algun veí hi està interessat poden contactar també amb l’Associació de Dones. Qui vulgui col·laborar, la quota anual és a partir de 18 euros que es destinen a mantenir l’activitat de la Lliga. En el cas dels diners recollits a la cursa d’ahir, tenint en compte que a Santa Agda li van tallar els dos pits, es dedicaran íntegrament a investigar el càncer de mama.

Imatge de la sortida de la caminata popular, la més concorreguda d'ahir.

Imatge de la sortida de la caminata popular, la més concorreguda d’ahir.

Premis i obsequis per la majoria dels participants

L’alcaldessa de Santa Agda 2023, Trini Sánchez Magdaleno, i les seves germanes, Carmen, Isabel i Núria, Regidores de Santa Agda 2023, van participar a l’entrega de premis, juntament amb la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, i la presidenta de l’Associació de Dones. Es van repartir trofeus per als dos primers classificats de cada categoria i medalla pels tercers i per tots els nens i nenes participants; també es va reconèixer a la participant més petita, Iris Marco, filla de la pregonera de la festa d’enguany, Eva Calvente, i a la de més edat, Rufina Alabart. Gairebé tots els participants van tenir obsequis gentilesa de les empreses col·laboradores; i una samarreta rosa de record gràcies a les aportacions de Jeroni de Moragues, l’Associació de Dones, Figot Tour, el Club Ciclista, Highest Priority SL i Menaran.

Participants de la cursa infantil.

Classificació Infantil

  1. Biel Guiu Cugat
  2. Pau Sans Recha
  3. Rosa Sánchez Fernández

Pòdium de la cursa Local  Femení.

Classificació Local Femení

  1. Maria Asenjo
  2. Montse Codony
  3. Mar Cugat

Pòdim de la cursa Local Masculí.

Classificació Local Masculí

  1. Jordi Palau
  2. Roland Ciral
  3. Roger Vinñes

Pòdim de la categoria Visitant Femení

Classificació Visitant Femení

  1. Marce Garcia
  2. Montserrat Caballé
  3. Anna Borràs

Pòdim de la categoria Visitant Masculí.

Classificació Visitant Masculí

  1. Josep Maria Alabart
  2. José Manuel Torreblanca
  3. Jordi Llop

La caminata popular va reunir gent de totes les edats, la més petita Iris Marco.

Inscrita més jove: Iris Marco Calvente

Inscrita de més edat: Rufina Alabart

 

La festa continua avui diumenge, dia de Santa Agda, amb la tradicional missa i processó amb el pa beneït, un dinar a la Sala de Plens amb 90 dones i el tradicional sorteig de la Toia, tancant una setmana intensa d’activitats on les protagonistes han estat les riba-rojanes. Les majorals aquest any són les joves Maria Franquet, Marina Castellví i Clara Piñol.

Podeu recuperar el pregó i la proclamació de l’Alcaldessa i les Regidores de Santa Agda 2023 en aquest enllaç.