La psicòloga Sònia Kliass imparteix el taller "L'art de posar límits" a Riba-roja

La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre, juntament amb l’AMPA de l’escola Sant Agustí, organitzen per dissabte, 14 de novembre, el taller «L’art de posar límits», que anirà a càrrec de Sònia Kliass, psicòloga especialista en pedagogia Waldorf. L’activitat està dirigida als pares, mares i professionals de l’educació infantil del poble. Tindrà lloc de deu del matí a dues del migdia, a l’espai Zona Líquida.

En aquest taller-xerrada, Sònia Kliass explicarà per què és difícil educar un infant, quins són els límits que necessiten a cada etapa, com podem trobar un límit entre la rigidesa i la permissivitat, i aprofundirà també en conceptes com «autoritat» i «obediència». El regidor d’Educació, Francesc Esteve, ha explicat que l’objectiu de l’activitat és «dotar d’eines de qualitat als pares, mares i educadors per a millorar les relacions amb els seus fills i filles». «Considerem que apostar per això és apostar pel futur», ha afegit Esteve.

La regidoria d’Educació manté periòdicament reunions amb l’AMPA de l’escola per parlar de possibles projectes i activitats que es poden dur a terme. Francesc Esteve explica que d’aquestes trobades es va despendre «la necessitat per part d’alguns pares i mares de tenir eines per a l’educació dels fills».

En aquesta ocasió l’activitat és de pagament. El preu és de 15€ (si s’assisteix amb el cònjuge 25€ ambdós). Les inscripcions es poden fer a les oficines municipals o per transferència bancària al compte 0182-5634-17-0200127000 (Catalunya Caixa). Abans de fer l’ingrés cal trucar al 977416003 per confirmar plaça.

Sònia Kliass i la pedagogia Waldorf
Sònia Kliass es dedica actualment a donar formació i a assessorar famílies i professionals de l’educació sobre temes relacionats amb el desenvolupament infantil a través de la pedagogia Waldorf. Kliass es va iniciar en aquesta disciplina l’any 1998 i, des de llavors, no ha parat d’aprendre sobre aquesta font. L’any 2001, quan neix el seu fill, va aprofitar l’experiència de ser mare per fer unes pràctiques intenses d’observació del desenvolupament infantil.

La Pedagogia Waldorf (també coneguda com a Educació Steiner-Waldorf) és un sistema pedagògic basat en la filosofia educativa desenvolupada pel filòsof Rudolf Steiner, el fundador de l’antroposofia. L’aprenentatge és interdisciplinari, integrant tant sabers pràctics com artístics i elements conceptuals, i es coordina amb els ritmes naturals del dia a dia. L’aproximació Waldorf emfatitza el paper de la imaginació en l’aprenentatge, desenvolupant processos mentals que inclouen tant components analítics com creatius.

12182580_10208151279768770_5371296377819492155_o