S’obre el termini de presentació de propostes per a la segona edició d’Un Riu d’Art

Cartell Un Riu d'Art 2017

Clica per veure les bases de la convocatòria.

Entre el 26 de juny i el 2 de juliol tindrà lloc, a Riba-roja d’Ebre, una nova edició de la iniciativa Un Riu d’Art, una proposta cultural creada des de l’Àrea de Joventut del consistori municipal amb el suport de la Direcció General de Joventut de les Terres de l’Ebre i l’associació local Riba Rocks. L’objectiu és actuar en determinats espais municipals estratègics per millorar-ne l’estat i, així, crear sinergies amb l’art com a element transversal i dinamitzador.

En aquesta ocasió, tal com ha exposat el regidor de Joventut, Francesc Esteve, “s’ha incrementat el pressupost destinat als artistes, tant per a les despeses de viatge com per als materials per realitzar les diferents intervencions artístiques”. D’aquesta manera, s’espera aconseguir cridar l’atenció d’artistes internacionals, però també d’aquí, i que les propostes que facin siguin atrevides i ambicioses.

Convocatòria oberta

El termini per presentar propostes està obert fins al 7 de maig, i s’hi poden acollir tots aquells artistes, sense importar la seva nacionalitat, d’edats compreses entre els 25 i els 40 anys. Així, els interessats hauran de fer arribar a info@riudart.cat una o més propostes artístiques, així com altra documentació que es pot consultar a les bases de la convocatòria. L’organització deliberarà en funció de les iniciatives presentades i informarà de quins són els artistes seleccionats el dia 9 de maig.

Pla Local de Joventut

Un Riu d’Art és una de les novetats del Pla Local de Joventut, que treballa per donar suport als joves riba-rojans en diversos àmbits i en el marc del qual es duen a terme iniciatives com la Caminada de la Lluna Plena; diverses activitats esportives, com les 24 i les 12 hores de futbol sala; o la contractació de joves per treballar, per exemple, com a monitors al casal d’estiu. Així mateix, amb Un Riu d’Art es busca impulsar i consolidar la faceta més artística del municipi.

La primera edició, un èxit

Un Riu d'Art

El mural de l’escorxador amb els seus autors. Fotografia: Edgar Valls.

En la primera convocatòria, que va tenir lloc el passat mes de setembre, hi van participar quatre artistes internacionals: Anna Georghiou i Phil Bird (dos artistes visuals i músics britànics), que van realitzar un mural a la zona de l’escorxador; Riikka Neste (fotògrafa finlandesa), que va fer fotografies positivades amb essències elaborades amb elements naturals de Riba-roja; i Sarah Misselbrok (artista britànica establerta a Riba-roja), que va elaborar una escultura als antics rentadors del municipi.

Consulteu les bases (en català) aquí. Per a més informació (també en castellà i en anglès), podeu visitar la pàgina riudart.cat o escriure a info@riudart.cat.