Ajuntament i Sagessa acorden suspendre el conveni de la llar d’infants municipal fins que Educació reprengui l’activitat a les aules

L’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre i la Fundació per a l’Acció Educativa, del grup Sagessa, han arribat a un acord per suspendre temporalment el contracte de gestió de la llar d’infants municipal Els Figotets, que es trobava prorrogat a l’espera d’una nova adjudicació del servei.

La decisió s’ha pres després que la declaració de l’estat d’alarma pel COVID-19, a més de buidar les aules, paralitzés el procés d’adjudicació del nou contracte. Aquest procediment es troba actualment pendent d’un acord de Ple, després que la comissió de contractació avalués les tres ofertes presentades, essent la de Sagessa la més avantatjosa. Amb tot, les dues parts han acordat que, un cop es reprengui la normalitat per l’emergència i es realitzi la nova adjudicació, el nou contracte entrarà en vigor en el moment en què el Departament d’Educació permeti reprendre el servei.

En cap cas és un tancament, es reprendrà quan ho permeti Educació
Segons fonts municipals, la mesura en cap cas suposa el tancament de la llar d’infants municipal. En el moment de la declaració de la pandèmia, la llar d’infants els Figotets tenia escolaritzats 14 nens i nenes d’entre 0 i 3 anys, i a més de l’activitat ordinària oferia els serveis de menjador i acollida. Pel que fa a les tres treballadores de la llar, la seva situació està vinculada al contracte i es podran reincorporar de nou quan es reprengui el servei.

Davant la preocupació de les famílies afectades, l’Ajuntament és ferm en el compromís de reiniciar l’activitat de la llar d’infants, que es va obrir l’any 2012, tan bon punt ho autoritzi el departament d’Educació. Mentrestant, el Consistori dirigeix tots els seus esforços a reduir la propagació del CoVID-19 i donar resposta a les necessitats dels veïns en aquesta situació d’emergència sanitària.

Tots els esforços a reduir la propagació dels coronavirus
En aquest sentit, des del primer moment, ja el 12 de març, es va decretar el tancament de la llar de Jubilats i de la biblioteca, així com del mercat setmanal dels dilluns i divendres i de les oficines municipals, habilitant un telèfon mòbil d’atenció al públic:  627 81 69 01 (de 10 a 13h). L’Ajuntament està coordinant l’estat d’alarma al municipi, amb especial atenció a la població de més edat i a garantir el proveïment de queviures i productes bàsics al poble, a través del comerç local. Així, s’ha contactat amb les persones grans que viuen soles i en aquells casos que ho demanden se’ls facilita la compra i productes farmacèutics, perquè no hagin de sortir al carrer; es fa un seguiment dels casos vulnerables per part dels Serveis Socials; i s’han impulsat activitats per promoure el bon veïnatge i el suport anímic entre els veïns, com els vermuts i la felicitació d’aniversaris i posar música per megafonia municipal.

A més, el Govern està permanentment en contacte amb les autoritats policials, sanitàries i altres administracions, com la delegació del Govern i els serveis territorials, i el Consell Comarcal, per fer un seguiment exhaustiu de la situació i les mesures que permetin reduir la propagació del coronavirus.