Cap de setmana intens amb la cursa popular contra el càncer de mama, el pregó i la proclamació de l’Alcaldessa i Regidora de Santa Agda

Cartell Cursa Santa Agda 2020 contra el càncer de mama.

Cartell Cursa Santa Agda 2020 contra el càncer de mama.

En ple hivern Riba-roja d’Ebre celebra, un any més, la festa de Santa Agda, declarada d’Interès Comarcal. Després de 34 edicions, les riba-rojanes, també vingudes de fora Vila, són les protagonistes de l’agenda local, amb diferents activitats organitzades per l’Associació de Dones, amb el suport de l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre. Els actes s’allargaran fins al dimecres 5, dia de la patrona i festa local, tot i que abans les riba- rojanes ja hauran compartit molts dies de festa i trobades.

Dissabte al matí la cita és a la plaça de la Vila, punt de sortida de la IV Cursa Popular de Santa Agda solidària amb la lluita contra el càncer, a la qual s’han apuntat anticipadament 115 persones, 82 de les quals són per fer-la en modalitat de caminada, de 2,5 quilòmetres. La sortida serà a les 10,45 del matí. Abans, a les 10,30h, es donarà el tret de sortida als participants de la cursa interurbana d’adults i batxillerat, de 5,5 quilòmetres; mentre que a les 10,40h sortirà lacursa infantil, fins als 16 anys, que en aquest cas és un circuit urbà de 2,5 quilòmetres. Els dorsals s’han de recollir entre les 9 i les 10 a la mateixa plaça, davant de l’ajuntament, on es podran també inscriure els participants de darrerahora.

També dissabte, però a la nit, se celebrarà l’acte institucional de proclamació de l’Alcaldessa i Regidora de Santa Agda, uns títols que aquest any són per a Maria Rosa Garcia Piñol i Eva Viol Ambrós. La pregonera enguany és Tere Corcuera Alabart. Acabat l’acte a la sala de Plens, la comitiva es dirigirà a la sala del cinema de la Societat on l’Alcaldessa i la Regidora seran les encarregades d’inaugurar el ball, a càrrec de l’orquestra Mediterrània.

5 de febrer, actes tradicionals

Cartell dels actes de Santa Agda 2020.

Cartell dels actes de Santa Agda 2020.

Dimecres, festa local, les riba-rojanes es reuniran a les 10,30h a l’ajuntament per repartir els rams per l’ofrena floral a la patrona. Una hora més tard, amb la Geganta Agda, el capgrós La Majorala, La Nana Clotxa i la banda Mirantfont, sortiran en comitiva a buscar a la Santagdera Major i el Pa Beneït per, a les 12 hores, participar en la missa i la processó, abans del dinar que aquest dia reuneix a amigues, familiars i veïnes. A la tarda, la festa continua amb un berenar servir per senyors voluntaris, durant el qual se sorteja cada any laToià.

Jocs de taula i trobades culinàries
Les primeres activitats i trobades ja han començat aquesta setmana. Si ahir eren els jocs de taula, com el parxís, i un bon berenar amb vi i sucre, xocolata o oli i sucre; aquesta tarda toca la demostració i degustació de plats casolans perquè totes els puguin tastar, tot a la sala de Plens de l’Ajuntament. Diumenge continuaran els jocs recreatius amb xocolata i redoltets, i dilluns serà el torn de la Festa de l’Àvia amb el popular Joc del 15, durant el qual es repartiran canapès. A partir de dissabte, a més, es podrà visitar l’exposició de quadres de puzles, punts i treballs manuals, a la sala polivalent de la segona planta del’ajuntament.

Torneig de pàdel

Jocs tradicionals Santa Agda 2020.

Jocs tradicionals Santa Agda 2020.

Els actes previs van començar ja diumenge passat, amb un torneig de pàdel en format Americana femenina, al qual van prendre part 20 dones. Totes les participants van anar jugant aleatòriament entre elles, en partides de 20 minuts, sense la parella habitual de joc i sense una classificació final. El premi, recollint l’esperit dels inicis de la festa de Santa Agda, era gaudir de tres hores de pàdel relacionant-se amb totes les participants, a més d’un vermut popular per tancar aquest torneig social, organitzat pel Club Tenis Pàdel de Riba-roja d’Ebre des de fa sisanys.

Podeu consultar el programa d’actes a l’agenda web.