El monstre de l'Ebre: un britànic pesca un silur albí de "rècord mundial"

El diari britànic Mail Online i el portal d’esports d’aventura i natura grind.tv s’han fet ressò d’una notícia ben curiosa succeïda al riu Ebre i que, segons afirmen, podria suposar un “rècord mundial”, la captura d’un exemplar albí de silur, que pesa més de 93 kg i mesura uns 2 metres i mig de llarg als sistema de pantans de Mequinensa i Riba-roja d’Ebre.

Durant 7 anys el pescador britànic Bernie Campbell ha anat al darrere d’una captura d’estes característiques, de fet, l’afició pels ciutadans britànics per la pesca d’esta espècie és ben coneguda i entre la Ribera d’Ebre i la Franja de Ponent, existeix un important moviment econòmic d’empreses que porten este tipus de turistes per pescar al sistema pantanós entre la confluència dels rius Ebre i Segre. En este cas concret, Campbell va contractar els serveis de CatMaster Tours.
Els silurs albins existeixen en hàbitats naturals, però són molt difícils de trobar i menys un d’estes dimensions. Per este motiu són molt preuats per als aficionats a la pesca esportiva. Segons relata el Mail Online, la captura de Campbell hauria superat l’anterior rècord en més de 6 kg i va lliurar una “batalla” de més de mitja hora amb el peix abans de ser capturat.
Campbell, de 54 anys, es trobava pescant amb el seu fill Gary quan la bèstia va picar. «Quan vaig aconseguir apropar el peix a la riba i vaig veure que era blanc, no podia creure-ho. Vaig acabar absolutament destrossat, però la sensació va ser increïble, no podia creure el que estava veient. Va ser el meu primer albí, i va ser un rècord mundial «, relata al Mail.
Un cop pesat i fotografiat, l’exemplar va ser retornat al riu.

Font: aguaita.cat

Foto: CatMaster Tours Facebook