Habemus Programa de Festa Major!

L’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre presenta el programa de la Festa Major 2022, la cita més esperada pels riba-rojans que a finals de la setmana que ve rebran a les seves cases el programa en format paper. Mentrestant, per aquells que vulguin començar a planificar i preparar la setmana gran, podeu consultar els actes a l’agenda del web municipal i/o descarregar el programa clicant sobre la imatge del campanar i l’església que enguany serveix de portada:

En les seves pàgines hi trobareu tots els actes programats del 23 al 28 d’agost, també els campionats de botifarra, pàdel, petanca i pesca que el cap de setmana anterior conviden a gaudir de l’estiu a Riba-roja, retrobant familiars i amics. Com és tradicional, el tret de sortida oficial serà la proclamació de la Pubilla i els Hereus de 2022: Itziar Navarro Rodríguez, i Richard Llop Guillamon i Blai Bonet. L’honor de pregonar la Festa Major serà en aquesta ocasió per a Josep Alió Raduà, de Ca Anton.

Tornen les grans cites

Després de dos anys de restriccions, les festes majors tornen a recuperar tots els actes tradicionals i els horaris habituals, també les grans cites que havien quedat suspeses els dos darrers anys per la pandèmia: la festa del Riu i el Correfoc. La festa major és sinònim de Festes, però també de Cultura, en majúscules, i entre els actes programats es recupera el teatre després de molts anys i s’aposta per orquestres de quilòmetre 0 per donar suport, així, als grups emergents i amateurs de casa nostra.

Gràcies a les entitats locals

Les entitats local hi tindran un paper destacat, fomentant l’esperit de col·laboració i de fer poble, i assumint les funcions que tradicionalment havia fet la Comissió de Festes. Cada acte compta amb el suport d’una entitat: l’Associació de Jubilats, la Joventut Esportiva Riba-roja, el Club Ciclista, el Grup de Jotes, l’Escola Municipal La Puntaire, Figot Tour, el Club Nàutic, el Club de Pàdel, la Societat de Pesca La Carpa, l’Associació Riba-rocks, l’Associació Sardanista, l’Associació de Joves La Txavalada, els Amics del Barri Santo Domingo, l’Associació de Dones, el Club de Petanca, l’AMPA de l’escola Sant Agustí, els Amics de Riba-roja, la Societat de Caçadors i la Colla de Diables Figots Satànics. A totes elles, un agraïment especial.

Sense agressions sexistes ni residus

L’Ajuntament demana la col·laboració ciutadana per una Festa Major lliure d’agressions sexistes, instal·lant el Punt Lila i Arc Iris com a suport a les víctimes en cas que es produeixi algun incident. Igualment, aposta com ja es venia fent els darrers anys, per una Festa Major sense residus promocionant el got de la Festa Major per 1€ no retornable per estalviar els 200 quilos de plàstic que generen els gots d’un sol ús, i instal·lant cubells al Parc Mercè Rodoreda per evitar que els residus quedin escampats en aquest espai infantil.