Les obres de la pista d’estiu avancen amb la incertesa de la data de la seva estrena pel COVID 19

Les obres de la nova pista d’estiu avancen a bon ritme, després de les dues setmanes de parada obligada per l’estat d’alarma decretada a tots els sectors econòmics no essencials de l’Estat. La represa dels treballs, fa tot just una setmana, suposa que les obres estaran enllestides a finals del mes de juny.

Així i tot, la data per a la seva estrena és encara una incertesa, a l’espera de l’evolució de pandèmia del COVID 19, que està obligant els municipis a suspendre les cites festives del calendari arreu, almenys les que tenen lloc fins al juliol, mantenint oberts per ara tots els escenaris més enllà d’aquesta data.

La crisi no permet avançar quina serà la decisió final, en el cas de Sant Bartomeu, a finals d’agost, apunten fonts municipals. I és que fins a la data, a Riba-roja la crisi del coronavirus ha obligat a suspendre les diades a l’ermita de Santa Madrona i Berrús i la festa de la Clotxa d’aquest cap de setmana, i tots els actes programats aquesta primavera, com el Copa de Lletres o Sant Jordi.

Adequació a la normativa i el doble d’aforament
La remodelació de la pista d’estiu de la Societat, iniciada aquest hivern, permetrà duplicar l’aforament d’aquest espai municipal, habilitant l’altell de la primera planta amb la construcció de dos accessos laterals (un per pujar i l’altre per baixar). Precisament l’adequació de les instal·lacions a la normativa de seguretat de locals públics ha estat un dels motius per aquesta reforma, en la qual s’inverteixen més de 150.000 euros. També s’han millorat els accessos i les instal·lacions elèctriques i contra incendis de la pista d’estiu.

Després de la demolició inicial de l’escenari, la pista i les llotges de la planta baixa, per igualar a un únic nivell tota la planta baixa, els treballs avancen en la construcció d’un nou escenari del doble de superfície del que hi havia fins ara i a 0,8 metres d’alçada de la pista. També són visible ja l’entrada del carrer Fatarella, i les futures instal·lacions del bar al costat de l’escenari, així com els serveis i la taquilla. Les obres a més han deixat a al vista una antiga paret de pedra que es mantindrà en l’acabat final d’un espai construït als anys 60 pels mateixos veïns del poble, organitzats en la Societat Recreativa la Llum del Dia, i que l’any 2013 va passar a titularitat municipal.