«No hi ha cua per recollir les mascaretes, estem donant un bon exemple!»

Acabant el sisè dilluns de confinament el dia en què es començaven a repartir les mascaretes per a la ciutadania que ha proporcionat el Govern a totes les farmàcies. Hi havia molts possibles escenaris, entre ells el de veure una cua infinita de gent esperant per entrar a la farmàcia a buscar les mascaretes, i això ens feia temor.

Però he anat a la farmàcia -no a buscar-me la mascareta, eh, que no soc població de risc; jo em puc esperar!- i Montse, la farmacèutica, m’ha explicat que avui no han pogut dispensar cap mascareta perquè el sistema operatiu no funcionava… perquè ja sabeu que heu d’anar a buscar les mascaretes en la targeta sanitària perquè us puguin introduir al sistema, oi? Però m’ha dit que la gent ho està fent perfecte, i que els felicita perquè no hi ha cua per recollir les mascaretes.

Així que aprofito per dir-vos que continueu així, i que doneu prioritat a qui realment ho necessita, per exemple, a les persones vulnerables que presentin símptomes respiratoris, a les persones que treballen o a les persones vulnerables que no poden evitar, pel que sigui, quedar-se a casa. I també aprofito per recordar-vos que aquesta setmana només es distribuirà la primera unitat gratuïta.

En tot això, us demanem que per res del món us salteu el confinament per anar a recollir la mascareta, seria posar-vos en risc sense caldre. Seguiu així, esteu donant un bon exemple! Ànims riba-rojans.
Maria