Resultats eleccions municipals i europees 2019 a Riba-roja d’Ebre

Imatge la jornada electoral a Riba-roja d'Ebre.

Imatge la jornada electoral a Riba-roja d’Ebre.

Els veïns de Riba-roja d’Ebre van escollir ahir els 9 representants que conformaran la Corporació Municipal dels pròxims quatre anys, en uns comicis locals que van coincidir amb la cita electoral per escollir també el nou Parlament Europeu. Fins al 80,18% de la població local van acudir a les urnes, en total 724 dels 903 ciutadans amb dret a vot, un cens que s’ha vist reduït en 65 persones respecte al de les anteriors eleccions municipals.
Pel que fa als resultats en clau local, la candidatura independent Més Riba-roja d’Ebre va obtenir el 60,42% dels suports, en total 406 vots, la qual cosa li atorga 6 regidors, un més del que el grup municipal que encapçala Antonio Suárez tenia fins ara. Per la seva banda, Candidatura de Progrés, amb un 36,31% de suports i 244 vots, ha obtingut tres regidors. A més, es van registrar 22 vots en blanc i 52 nuls, la majoria perquè el sobre contenia dues paperetes.
Amb aquests resultats, entraren com a regidors de la pròxima legislatura Antonio Suárez, Jaume Agustí, Maria Franquet, Gemma Gay Consola, Cristian Morales i Lluís Busom, per part de Més Riba-roja d’Ebre; mentre que com a representants de Progrés, José Luís Aparicio, Miquel Cervelló i Susana Guillamón. La constitució del nou Ajuntament tindrà lloc el 15 de juny.
Més informació en aquest enllaç.
Eleccions europees
En clau europea, el guanyador de la nit en els comicis per escollir el pròxim Parlament Europeu va ser el Partit unicipals, en total 696 vots, un 78,03% del cens. El guanyador de la nit en els comicis per escollir el pròxim Parlament Europeu va ser el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), amb 197 vots; seguit d’ERC, amb 190 vots; Junts per Catalunya, amb 153; PP, amb 46; Podem, amb 45; Ciutadans, amb 22; PACMA, amb 9; Vox, amb 3; mentre que van tenir un vot al poble les candidatures d’Iniciativa Feminista (I.Fem), el Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya (PCTC), el Partit Pirata, Alternativa Republicana (ALTER), el Partido Comunista de los Pueblos de España (PCPE-PCPC-PCPA) i un a Volt.
Més informació en aquest enllaç.
eleccions riba-roja votacions municipals riba-roja
mesa riba.roja