Riba-roja acull la V Festa comarcal de la Jota de la Ribera d'Ebre

Mig miler de persones es van reunir dissabte a Riba-roja d’Ebre per celebrar la cinquena edició de la Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre, organitzada per Lo Fardell Patxetí, associació dedicada a la recuperació de la jota com el ball tradicional de la comarca. La festa comarcal es va celebrar aquest any a Riba-roja coincidint amb el 20è aniversari de la recuperació de la jota en aquest poble, on cada 24 d’agost, dia gran de la festa major, la gent del poble balla la jota en el tradicional ball de coques. La darrera cita, fa tres setmanes, va aplegar les pubilles i hereus que durant els darrers 20 anys han ballat a jota per Sant Bartomeu en un emotiu acte.

La trobada comarcal va servir per presentar el disc Jotes Patxetines editat per Lo Fardell Patxetí amb les jotes recuperades a 15 dels 17 pobles de la Ribera d’Ebre, entre elles la de Riba-roja. En el CD, amb les partitures de cada poble, aviat es podrà trobar als comerços de la comarca després que es posés a la venda per la trobada comarcal.

La festa de la jota comarcal d’aquest cap de setmana va comptar amb un taller de jotes obert al públic i ballades a càrrec de la banda de música de Benissanet, així com un concert del grup riberenc Xeic!. Durant al trobada també es va poder degustar la beguda de lo patxetí, una combinació de vermut, ginebra, granadina i llimona de nova creació que porta per nom com s’anomenaven els veïns de la Ribera d’Ebre antigament.

foto 3(1)
 
Més imatges de la trobada al facebook de La Jota de la Ribera d’Ebre.
LA notícia també ha estat recollida en diferents mitjans de comunicació escrits i digitals, com La MarfantaAguaita del grup Nació DigitalRàdio SER Móra d’Ebre i riberaonline.