Riba-roja celebra la tradicional festa dels avis i àvies aquest any inaugurant la nova Llar dels Jubilats

Inauguració oficial de la nova llar dels jubilats.

Inauguració oficial de la nova llar dels jubilats.

Fins a 154 veïns han participat aquest any a la Festa dels Avis que se celebra cada primavera i que aquest any, a més del tradicional dinar i anada a missa, ha servit per inaugurar oficialment la nova Llar dels Jubilats del poble, recentment reformada. Després de tallar la cinta, l’alcalde, Antonio Suárez, i la presidenta de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Riba-roja d’Ebre, Rosa Mari Alcover, han signat el conveni mitjançant el qual l’Ajuntament cedeix l’ús d’aquest equipament municipal a l’entitat per als pròxims 20 anys, prorrogable.

Així doncs, la gent gran de Riba-roja torna al seu local social, situat als baixos est de l’ajuntament i on estaven des de finals dels anys 70, després d’uns mesos reubicats a la Societat per les obres de millora que es feien als Jubilats. La reforma ha consistit a adequar la pavimentació, redistribuir l’espai per definir noves zones i substituir el sostre fals antic per un de nou. A més, s’han reubicat els serveis sanitaris, adaptant-los a les necessitats de persones amb mobilitat reduïda, i s’han millorat els equipaments del bar del local. Aquests canvis formen part d’un projecte més ampli, que preveu una segona fase d’obres, per condicionar els espais reservats per al futur centre de dia del poble.

Vermut, estendard i premis als Jubilats

la vetllada s'ha allargat durant ben entrada la tarda, amb premis i sortejos varis

La vetllada s’ha allargat durant ben entrada la tarda, amb premis i sortejos varis.

Abans del dinar celebrat a la segona planta de l’ajuntament, els avis i àvies, així com altres veïns que els han acompanyat en aquest dia de festa, s’han reunit als Jubilats per taller oficialment la cinta i fer un vermut popular dins el local, per donar a conèixer el nou equipament. El moment més emotiu ha estat l’homenatge que els jubilats li han fet a Bartomeu Alabart, pels seus 21 anys de dedicació com a secretari de l’entitat.

La presidenta de l’associació, Rosa Mari Alcover, ha dedicat unes paraules a tots els presents fent especial èmfasi en el fet que “la gent gran ens hem de sentir importants, pensar que nosaltres valem, que podem fer coses”, en un discurs pensat per animar tothom a participar en les activitats que es fan al poble i ser actius. En aquest sentit, l’alcalde els ha encoratjat també a ser actius i ha refermat el compromís de l’ajuntament amb la gent gran del poble.

La presidenta dels jubilats els ha esperonat perquè “cada matí, en sortir de casa, porteu un sac carregat d’alegria, de comprensió, de bons dies i, sobretot, de somriures”. Alcover ha tingut també unes paraules per a totes les juntes de jubilats que han precedit a l’actual, perquè “sense ells no podríem estar aquí on estem ara”. La jornada ha servit igualment per presentar l’estendard de l’associació, que a partir d’ara portaran a totes les festes en les quals participin.

La festa d’inauguració de la nova Llar dels Jubilats ha estat també l’escenari per lliurar els premis del campionat de petanca a Amador Morales, Miquel Càmara i Otto, que a més del trofeu s’han endut també un pernil. Durant el dinar dels jubilats també s’han lliurat diferents premis als assistents, en una vetllada de germanor que s’ha allargat tota la tarda.

 

Tallada de cinta per inaugurar al nova llar dels avis

Tallada de cinta per inaugurar al nova llar dels avis.

Vermut popular a la llar dels jubilats

un vermut popular ha donat per inaugurada la nova llar dels jubilats.

La presidenta i l'alcalde signant el conveni entre ambdues parts

La presidenta i l’alcalde signant el conveni entre ambdues parts.

Signatura del conveni per cedir la cessió de la llar dels jubilats a l'entitat

Signatura del conveni per cedir la cessió de la llar dels jubilats a l’entitat.

El capellà ha beneït la nova llar dels jubilats, reformada

El capellà ha beneït la nova llar dels jubilats, reformada.

Bartomeu Alabart, homenatjat després de 21 anys com a secretari dels jubilats.

Bartomeu Alabart, homenatjat després de 21 anys com a secretari dels jubilats.

Placa per homenatjar a qui ha estat 21 anys secretari dels jubilats

Placa homenatge.

Premiats del campionat de petanca

Premiats del campionat de petanca.

Premiats del campionat de la petanca

Premiats del campionat de la petanca.

la vetllada s'ha allargat durant ben entrada la tarda, amb premis i sortejos varis

la vetllada s’ha allargat durant ben entrada la tarda, amb premis i sortejos varis

El tradicional dinar s'ha celebrat a la segona planta de l'ajuntament

El tradicional dinar s’ha celebrat a la segona planta de l’ajuntament

154 veïns han participat al dinar dels avis

154 veïns han participat al dinar dels avis

Premiats del campionat de petanca

Premiats del campionat de petanca