Riba-roja inaugura la plaça dels Jubilats rehabilitada amb una àrea de jocs per a nens i gent gran

La presidenta de l'Associació de Jubilats descobrint la placa de la nova plaça dels Jubilats.

La presidenta de l’Associació de Jubilats descobrint la placa de la nova plaça dels Jubilats.

A partir d’ara ja és oficial. La plaça de la llar dels jubilats entra a formar part de la guia de carrers municipal com a tal: Plaça dels Jubilats, com sempre se l’ha conegut popularment i com havien demandat a l’ajuntament els mateixos avis i àvies en la seva darrera festa anual, al maig, coincidint amb l’estrena del nou local social de l’entitat. El canvi de nom s’ha fet públic coincidint amb la inauguració del nou parc per a nens i gent gran que a partir d’ara hi ha en aquest lloc del centre neuràlgic del poble, al costat dret de la Casa de la Vila.

Amb una inversió de 32.994 euros, subvencionada en gran part per la Diputació de Tarragona, s’ha recuperat i millorat l’espai confrontat a la terrassa del bar dels jubilats que temps enrere servia per jugar a la petanca, una activitat que es va traslladar a l’antic camp de futbol. Ara, aquells dos sorrals que havien quedat sense ús s’han reconvertit en una àrea d’oci per als veïns del poble, amb la instal·lació de tres màquines de gimnàstica de manteniment per a la gent gran i tres elements de joc per als més petits. La superfície del terra d’aquest espai d’oci s’ha revestit de cautxú, tou, que s’ha pintat amb imatges d’elements tradicionals del poble.

Nous espais urbans redefinits al servei dels veïns

La nova àrea de jocs pública té elements per nens i per a la gent gran.

La nova àrea de jocs pública té elements per nens i per a la gent gran.

Aquesta actuació va en la línia de “dotar Riba-roja d’un urbanisme intel·ligent i al servei de les persones, redefinint espais i posant-los al servei de la gent del poble”, ha dit l’alcalde de Riba-roja d’Ebre, Antonio Suárez, en l’acte d’inauguració d’aquest nou parc, que se suma a la recuperació d’altres emplaçaments urbans estratègics, com la façana fluvial, la plaça del Forn i els carres Majors i del Nucli Antic, la zona educativa i esportiva. I és que “som conscients de la importància de disposar d’espais de qualitat pels nostres fills i pels nostres veïns”, diu Francesc Esteve, regidor de Joventut i Educació, que ha emmarcat aquesta millora en l’aposta per “convertir Riba-roja en una opció real per a famílies que vulguin fer aquí el seu projecte de vida”, donada la qualitat de vida i serveis que hi ha al poble, amb una llar d’infant de referència a la comarca, el servei de menjador escolar per conciliar vida familiar i laboral, l’espai pioner de coworking rural Zona Líquida per donar una sortida laboral als veïns, sobretot joves …

“Volem que els veïns i les veïnes estigueu orgullosos de viure a Riba-roja”, ha dit Esteve, mentre el regidor de Serveis, Jaume Agustí, demanava als riba-rojans que facin arribar la seva opinió a l’ajuntament “per poder millorar dia a dia”. Tant els regidors com la presidenta de l’associació de Jubilats, Rosa Mari Alcover, han aprofitat l’acte per demanar civisme i una bona convivència per mantenir el nou parc i els espais públics riba-rojans en bon estat de conservació.

Altres actuacions previstes

A més, coincidit amb aquesta millora a la plaça dels Jubilats, s’ha instal·lat també un castell infantil al parc Mercè Rodoreda, al costat de l’escola i la llar d’infants municipal. Igualment, Esteve ha anunciat que l’ajuntament farà una aportació al projecte de remodelació del patí de l’escola, que està tirant endavant la comunitat educativa local amb el suport tècnic del consistori. L’Ajuntament hi construirà un sorral i hi instal·larà un tobogan i uns gronxadors. Igualment s’ha anunciat la col·locació de dues noves màquines de salut per a la gent gran en altres punts del poble.

nova plaça dels Jubilats de Riba-roja

4 esteve i autoritatsnova plaça Jubilats Riba-rojanova plaça dels Jubilats de Riba-rojaFkvbt/noticies/riba-roja-celebra-la-tradicional-festa-dels-avis-i-avies-aquest-any-inaugurant-la-nova-llar-dels-jubilats/4wgXP