Riba-roja busca artistes per al tercer concurs internacional Riu d’Art que se celebra al juny

Layout 1

Cartell Riu d’Art 2017.

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre i l’associació Riba Rocks han convocat una nova edició, la tercera, del Riu d’Art, la trobada d’artistes nacionals i internacionals de Riba-roja d’Ebre per a joves d’entre 25 i 40 anys. La iniciativa es durà a terme al mes de juny, del dia 18 al 30, quan els artistes seleccionats s’estaran al poble i realitzaran les seves intervencions artístiques en determinats espais municipals, proporcionats per l’organització. L’objectiu és recuperar aquests espais, i en la selecció dels projectes es valorarà la seva integració amb l’entorn, així com la seva relació amb el context històric, social i cultural de Riba-roja.

Fins a la data ja s’han realitzat deu intervencions artístiques a Riba-roja gràcies a aquesta iniciativa, que parteix de l’art com a element transversal i dinamitzador però que a l’hora també aposta pel Riu d’Art per fomentar xarxes internacionals i desenvolupar projectes entre joves artistes autòctons i d’altres nacionalitats.

Set actuacions de les 11 propostes presentades a concurs el 2017

7 obra sara mans

‘Cicle, temps, tradició’, de l’artista Sara Misselbrook, una de les obres del Riu d’Art 2017.

Aquest concurs internacional d’art va néixer d’una prova pilot el 2016, quan es van dur a terme tres intervencions per part d’artistes riba-rojans, britànics i una finlandesa. En la seva segona edició, l’any passat, van realitzar-se set actuacions de la mà de tres d’artistes internacionals, tres locals i la proposta de l’escola Aula d’Art de Riba-roja. Els projectes van ser seleccionats entre les 11 propostes que van optar al concurs.

Riu d’Art forma part de l’estratègia municipal de recuperació del centre històric riba-rojà, complementant així altres actuacions urbanístiques realitzades els darrers anys. El fet que la majoria de les obres del concurs estiguin en espais oberts i en un enclavament al costat del riu Ebre pretén ser un factor diferenciador i singular, amb la perspectiva futura de convertir els carrers de Riba-roja en una gran galeria d’art a l’aire lliure.

De les anteriors edicions han quedat façanes pintades amb murals gegants, escultures de ferro, murals de ceràmica al costat del riu o jardineres en forma de mans fetes a partir de motlles de mans dels habitants del poble, a més del mural l’Arbre de la vida, realitzat per alumnes de l’Aula d’Art de Riba-roja “per retre homenatge a totes les persones del poble i també a les que ja no hi són”. Tot plegat és una mostra més de l’activitat cultural i artística que es respira a Riba-roja d’Ebre, un poble amb joves artistes reconeguts com Albert Bonet, Roser Gay, Ferran Orta o Adrià Cid.

Un Riu d'Art

Intervenció a la façana de l’antic escorxador municipal, en la primera edició de 2016.

'Les portadores d’aigua i la dona de l’Arc de Sant Martí', d'Anna Georghiou i Phil Bird, al Nucli Antic.

‘Les portadores d’aigua i la dona de l’Arc de Sant Martí’, d’Anna Georghiou i Phil Bird, al Nucli Antic.

'La Sumera i l’unicorn', de l’escocesa Jennifer Kilgour, a l'entrada del poliesportiu.

‘La Sumera i l’unicorn’, de l’escocesa Jennifer Kilgour, a l’entrada del poliesportiu des de 2017.

Mural realitzat per les artistes de l'Aula d'Art de Riba-roja en l'edició de 2017.

Mural realitzat per les artistes de l’Aula d’Art de Riba-roja en l’edició de 2017.

Més informació i inscripcions al web riudart.cat (català, castellà i anglès). La iniciativa compta amb el suport de la Direcció General de Joventut de les Terres de l’Ebre.

La inscripció està oberta fins al 15 d’abril de 2018.

Podeu veure més detalls de les dues edicions anteriors de Riu d’Art en els audiovisuals següents: