Tota la programació de Nadal a Riba-roja d’Ebre!

L’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre ha preparat una programació de Nadal ben variada i pensada per a tots els públics, amb els actes tradicionals i una agenda ben intensa. A partir d’avui, la programació estarà penjada a les cartelleres municipals i al web perquè els veïns participin activament de l’agenda d’aquests dies, especialment als nens i nenes de Riba-roja, a qui dilluns la regidora de Cultura, Maria Franquet, els farà arribar la carta als Reis amb el mateix disseny que els materials de la campanya nadalenca.

Clica i consulta el cartell de Nadal 2022 a Riba-roja d’Ebre.

Descarrega en aquest enllaç la carta als Reis amb la imatge d’aquest Nadal a Riba-roja d’Ebre i imprimeix-la!

La campanya de Nadal compta amb la col·laboració de diverses entitats locals: Figot Tour, l’Aula d’Art Municipal, Càrites Parroquial de Riba-roja d’Ebre, l’escola municipal La Puntaire, el Club de Tenis Pàdel de Riba-roja, el Grup de Natura Freixe i els Quintos de 2005, així com comerços i empreses del poble.

Tot plegat, per omplir de tradicions, Cultura, Art, Esports i il·lusió, molta il·lusió, aquestes dates de l’any de retrobaments amb familiars, amics i veïns.

Caminades i inauguració de la llacuna del meandre

Caminada Marató i inauguració de la Llacuna, dimarts 6 de desembre.

La campanya nadalenca comença i acaba amb les caminades de Figot Tour, una primera dimarts 6 de desembre solidària amb un donatiu de 5 euros per la Marató de TV3, enguany dedicada a la salut cardiovascular; i la Cremagreixos per acomiadar els dies festius, el diumenge 8 de gener. La caminada de la Marató proposa tres itineraris perquè tothom pugui participar-hi, ja que el recorregut acabarà a la zona del meandre de Riba-roja, on es farà un refrigeri entre tots els participants per donar per inaugurada oficialment la llacuna. Més informació al cartell i a l’agenda web municipal.

Una cita amb les tradicions

Hi ha propostes per a tots els gustos: La rua amb el Pare Noel i la cagada del Tió; la recollida de cartes amb els Patges Reials el dia de Sant Esteve; la visita de l’Home dels Nassos per acomiadar l’any, amb campanades infantils a les 12 del migdia i un pinta-cares; i un dels moments més esperats: la cavalcada dels Reis Mags d’Orient amb la recepció de Ses Majestats a la Societat, després de visitar el Pessebre Vivent que aquest any s’ubicarà a la Baixada de la Barbulla, en ple Nucli Antic. Els dies previs, l’escola municipal La Puntaire organitza la Fira de Nadal on es podran adquirir productes artesanals per regalar aquest Nadal. I s’ha programat la presentació del darrer llibre d’Andreu Carranza: La tomba de l’Ebre, publicat a Columna edicions.

Tallers nadalencs 

No faltaran els tallers artístics nadalencs, amb propostes per als infants però també per als adults, animant als riba-rojans a deixar anar la seva creativitat fent segells nadalencs, mini àlbums pop up, estels de Nadal amb palletes, arbrets de cartó i postals. Igualment, els més petits podran gaudir del Parc de Nadal, durant tres dies, a la sala del cinema de la Societat.

A més, el Club de Tenis i Pàdel celebrarà les finals del Torneig de Tardor, el diumenge 18, i una Americana de Nadal el dia 24.

Aliments i joguines solidàries

La solidaritat també estarà molt present aquests dies al poble. A banda dels donatius per la Marató de TV3, també hi ha la campanya de Càrites Parroquial per fer arribar aliments a les famílies del poble que passen dificultats. Un any més, s’ha programat un espectacle teatral, en aquesta ocasió el vodevil Perfectes desconeguts del grup de teatre de l’Orfeó reusenc, i els diners de l’entrada (donatiu 3 euros) es destinaran a Càrites Parroquial, entitat que també muntarà dos dies una paradeta a la plaça dels Jubilats per recollir aliments que es fan arribar a les famílies del poble que passen dificultats. I com cada any, hi ha la recollida de joguines de Creu Roja perquè cap nen es quedi sense regal de Reis.

Cistella de Nadal amb productes locals

A més, 30 comerços i empreses del poble col·laboren amb el sorteig d’una cistella de Nadal a iniciativa de Figot Tour, per aquells que comprin tires d’1 euro. El sorteig es realitzarà el 22 de desembre, en combinació amb les quatre darreres xifres del Gordo de Nadal. Si no surt el guanyador en 7 dies, es tornarà a sortejar.

Podeu consultar tots els actes previstos aquestes festes en aquest enllaç de l’agenda web: AGENDA NADAL RIBA-ROJA D’EBRE 2022.

La música nadalenca que s’escoltarà aquests dies festius al poble forma part de la llista de cançons que també van elaborar els alumnes de l’escola fa dos anys i que us podeu descarregar en aquest enllaç.