‘Un home bo, Lluís Brull’, d’Adolf Brull, XVI Premi d’Assaig sobre la Ribera d’Ebre Artur Bladé i Desumvila

El treball “Un hom bo, Lluís Brull”, del tivissà Adolf Brull, fou guardonat amb el XVI Premi d’Assaig sobre la Ribera d’Ebre Artur Bladé i Desumvila. El veredicte del jurat del premi es va conèixer la nit del passat divendres, durant el sopar que es va celebrar a la sala de plens de l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre, on hi assistiren prop de noranta persones entre representants del món cultural i autoritats de la comarca. A més, el jurat també féu una menció especial al treball “Pobles de la Catalunya sud a la fi del segle XVIII (Ribera d’Ebre, 1787-1800)”, presentat per Joan Ramon Vinaixa.

Durant la jornada, també s’inaugurà l’exposició “L’art més jove”, de l’artista de Riba-roja d’Ebre, Albert Bonet, de sols 17 anys, i organitzada per la seccions de Joventut i d’Art del CERE. L’exposició es troba a la sala petita de la mateixa Casa de la Vila i es podrà visitar fins al dia 1 de desembre.

Durant l’acte del sopar hi hagué els parlaments de l’alcalde de Riba-roja d’Ebre, Antonio Suárez; del president del CERE, Josep Antoni Collazos; del president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí; i del director dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre, Ferran Bladé. Per la seua banda, l’escriptor i periodista, Xavier Garcia, va fer una extensa exposició sobre la importància que ha tingut la convocatòria del Premi d’Assaig a la Ribera d’Ebre al llarg de totes les seues edicions, donat que no sols s’han publicat els treballs que han estat guardonats, sinó molts altres que tot i no assolir el premi, es va considerar que s’havia de divulgar el seu contingut, amb el conseqüent impacte que això ha tingut per al coneixement de la nostra comarca. El contingut d’aquesta intervenció de Xavier Garcia anava en consonància amb la commemoració del 30è Aniversari del CERE i, tanmateix, de la primera convocatòria del premi.

A més a més, durant el sopar, es projectaren contínuament imatges amb fotografies i documents relacionats amb les quinze edicions anteriors del Premi d’Assaig.

Font: CCRE.